به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: خط تولید جدید ورق مسی مناسب تولید صنایع دستی در مجتمع مس شهید باهنر کرمان افتتاح شد.
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در این مراسم گفت: هنرمندان کرمانی بارها از نبود ماده اولیه تولید صنایع دستی مسی گلایه داشتند و باید ورقهای مسی را از دیگر استانها تهیه میکردند.
وی افزود: وقتی خاک معدنی مس را در استان داریم، باید زنجیره و صنايع جنبی آن را هم داشته باشیم. از سویی فروش خرد به هنرمندان و مراعات آنها در پرداختها نیز باید مدنظر قرار گیرد.
استاندار کرمان، ارتقای کیفیتسنجی و نوع آلیاژ مورد استفاده به لحاظ فنی و چکشخوار بودن را برای تولیدکنندگان محصولات مسی مورد تاکید قرار داد و گفت: مجموعه مس شهید باهنر ظرفیتی منحصر بفرد برای تولید انواع محصولات مسی و آلیاژی است.
فداکار، ورود شرکت ملی مس در سهامداری این مجموعه را مورد تاکید قرار داد و افزود: در این صورت، هم مشکل تامین مواد اولیه برطرف میشود و هم به راحتی امکان توسعه خطوط تولیدی فراهم خواهد شدوی تصریح کرد: شاید در حال حاضر حجم فروش این مجموعه به هنرمندان بالا نباشد، اما نوع کار و توجه به کسب و کارهای خرد و تولید هنرمندانه با قرنها سابقه، ارزشمند است.
احسان نمازیزاده مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر نیز در این مراسم گفت: در راه اندازی واحد تولید گِرده مسی سعی شده با بهرهوری و استفاده از ماشینآلات موجود مجتمع مس شهید باهنر، نیاز هنرمندان صنایعدستی در استان کرمان و دیگر استانها با کیفیت بالا تامین شود.
وی افزود : مس شهید باهنر بزرگترین تولید کننده محصولات مسی وآلیاژی در پایین دست زنجیره مس است و افتتاح خط گرده مسی ادای دِینِ این شرکت به صنعت گران صنایع دستی وهنرمندان عزیز خطه کرمان است. نمازی زاده ظرفیت تولید این خط را در بدو شروع ۸۰ تن اعلام و اظهار امیدواری کرد؛ بزودی این ظرفیت به ۲۰۰ تن افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد؛ در شروع کار غیر از هنرمندان کرمانی، در خواست سفارش از استانهای اصفهان ، زنجان وکشور ترکیه نیز دریافت شده است و پیش بینی می شود حداقل سهم ۵۰ درصدی از بازار این محصول در کشور را تصاحب کنیم.
مدیر عامل صنایع مس شهید باهنر گِرده تولیدی در این شرکت را هم از لحاظ آلیاژی وهم تولیدی دارای کیفیتی بسیار بالاتر نسبت به موارد مشابه برخوردار دانست و افزود: نحوه قیمت گذاری این محصول هم به نحوی صورت پذیرفته که هنرمندان بتوانند به راحتی در این عرصه فعالیت کنند.
سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز گفت: کرمان به مس شناخته شده است اما متاسفانه هنرمندان صنایع دستی استان تاکنون از محصول گِرده برای تولیدات خود بیبهره بودند.
وی صرفهجویی در هزینههای اولیه صنایع دستی مسی را از مزایای اجرای این طرح دانست و افزود: حدود ۲۰۰ صنعتگر کرمانی از اداره کل میراث فرهنگی مجوز دارند و بیش از این میزان هم به صورت غیررسمی در استان فعالیت میکنند که از این پس میتوانند ماده اولیه تولیدات خود را از صنایع مس شهید باهنر تهیه و به فعالیت خود رونقی روزافزون ببخشند.
شرکت صنایع مس باهنر از شرکتهای تابعه هلدینگ صدرتامین ، هلدینگ معدنیِ گروه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، حلقه ارتباطی معادن مس و صنایع کشور و تولیدکننده گستردهترین محصولات نیمهتمام مسی و آلیاژی در مقاطع مختلف میباشد، این شرکت مشتمل بر ۶ کارخانه ذوب و ریخته گری، نورد، اکستروژن، لوله مسی، باسبار و سکهزنی میباشد.