آرشیو یادداشت ها
نخستین سند مالی دولت با نگاه توسعه محور
سرمقاله – بردیا امیرتیموری مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم در روز نخست آبانماه پس از حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و ایراد سخنرانی، بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم کرد.
کارگران در مسیر توسعه ، جان میدهند
بردیا امیرتیموری/سردبیر در برنامه هفتم توسعه رشد 8 درصدی اقتصادی هدفگذاری شده است. بخشی از این رشد با اتکا به ظرفیتهای معدنی و تولید محصولات صنایع معدنی، تدوین شده است.
فولادسازی صنعتی تابآور اما خسته
بردیا امیرتیموری/سردبیر ایران دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد دنیا و اولین تولیدکننده آهن اسفنجی بر پایه گاز در جهان است. صنعت فولاد ایران با تکیه بر بهرهمندی از منابع غنی معدنی و انرژی توسعه یافته است. در دهههای گذشته شاهد جذب سرمایه قابل توجهی به صنعت فولاد کشور بودهایم که مسیر توسعه صنعتی این زنجیره را مهیا کرده است.
Industrial Development through Expansion of Trade Cooperation
The advent of the new government has raised hopes for strengthening Iran’s trade relations with the world, particularly with neighboring countries. This development presents a significant opportunity to expand trade between Iran and other nations, especially its neighbors. In today’s world, the expansion of trade relations has become a crucial prerequisite for industrial development, as industrial growth in any region is unattainable without trade exchanges. This further highlights the importance of developing trade relations between countries.
Ticari İşbirliklerinin Genişlemesi Yoluyla Sanayi Gelişimi
Yeni hükümetin göreve gelmesi, İran’ın özellikle komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerini güçlendirme umutlarını artırmıştır. Bu durum, İran ile dünya ülkeleri, özellikle de komşu ülkeleri arasında ticaretin genişlemesi için önemli bir fırsat sunmaktadır. Günümüzde ticari ilişkilerin geliştirilmesi, sanayi gelişimi için hayati bir ön koşul haline gelmiştir; zira herhangi bir bölgedeki sanayi büyümesi, ticaret olmadan mümkün değildir. Bu da ülkeler arası ticari ilişkilerin gelişmesinin önemini daha da artırmaktadır.
توسعه صنعتی از مسیر گسترش همکاری های تجاری
بردیا امیرتیموری/سردبیر روی کار آمدن دولت جدید، امید به تقویت روابط تجاری ایران با دنیا و به خصوص کشورهای همسایه را تقویت کرده است؛ این موضوع میتواند فرصتی مناسب برای توسعه تجارت میان ایران و دنیا و به خصوص کشورهای همسایه را رقم بزند.
امید به نهمین رییس جمهور ایران برای اصلاح شرایط
بردیا امیرتیموری/سردبیر چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران پیش از موعد برگزار شد. تغییر دولت بهمنزله تغییر در بسیاری از استراتژیهای کلان سیاسی و اقتصادی کشور است. برهمین اساس نیز حضور یک فرد جدید با نگاهی متفاوت از سیاستمداران پیشین در پاستور، امید به تغییر با رویکرد بهبود شرایط را در میان بخشی از آحاد جامعه و فعالین اقتصادی ایجاد کرده است.
ضرورت احیا اعتماد مردمی
بردیا امیرتیموری/سردبیر رهبر انقلاب در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۳، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند. امسال هچون سالهای گذشته تولید بهعنوان یکی از مسائل مهم اقتصادی از سوی رهبری بهعنوان شعار سال انتخاب شد.
اقتصاد رانتخیز
بردیا امیرتیموری/سردبیر ارز چند نرخي در سالهاي گذشته به چالشي جدي براي اقتصاد کشور بدل شده و معترضان بسياري را به همراه داشته است. معترضاني که معتقد هستند تحت تاثير اين شرايط توليد و تجارت آنها متاثر و از سودآوري فعاليت آنها کاسته خواهد شد. اين معترضان همچنان به توزيع رانت از محل سياست سرکوب قيمت دلار از سوي دولت تاکيد دارند.
مشکلات فولادسازان را جدي بگيريد
بردیا امیرتیموری/سردبیر تولید فولاد در رده صنایع استراتژیک قرار دارد که در ایران با تکیه بر منابع غنی معدنی و انرژی توسعه یافته است. ایران اکنون در جایگاه دهمین فولادساز بزرگ دنیا قرار دارد. ظرفیت تولید فولاد کشور در حال حاضر بالغ بر 40 میلیون تن برآورد میشود و انتظار میرود در افق 1404، به 55 میلیون تن نزدیک شود. چنانچه از سهم بیشتری از این ظرفیت برای تولید، بهره گرفته شود، جایگاه ایران در میان فولادسازان بزرگ دنیا، ارتقا خواهد یافت.
به بهانه ارزشافزایی، تیشه به ریشه تولید میزنند
بردیا امیرتیموری/سردبیر سال گذشته و در جریان تصویب بودجه سالیانه 1402، موضوع اخذ عوارض از صادرات مواد، محصولات و صنایع معدنی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی، خبرساز شد.
برای ایران و … احتمال انقراضش…
دو هفته است آشوبی دارم. دوهفته است خواب ندارم. دو هفته است بین عقل و دلم جنگی است. عقلم با چشمی اشکبار میگوید باید رأی داد نباید فرصتی که گویی خدا به ملت ایران پاس داده است را از دست داد. نباید گذاشت شرایط ایران سختتر و پیچیدهتر از این شود.
کرمان سرزمین فرصت ها
بردیا امیرتیموری/سردبیر برخوداری از منابع طبیعی متعدد و غنی، همجواری با استانهای مرزی، سالها سرمایهگذاری در حوزه صنایع معدنی از جمله مس، فولاد و زغالسنگ، شکلگیری صنایع مادر در استان کرمان، احداث شهرکهای صنعتی در این منطقه و تامین زیرساختهای اولیه برای احداث واحدهای جدید صنعتی و... باعث شده تا امروز استان کرمان تبدیل به موقعیتی مناسب برای جذب سرمایههای جدید و توسعه بهخصوص در حوزه صنایع تکمیلی باشد.
طلوع هوش مصنوعی عمومی: چشماندازی از ۲۰۲۹
در آستانه عصر جدیدی از فناوری قرار داریم و پنج سال آینده شاهد تحولات بزرگی در زمینه توسعه هوش مصنوعی عمومی (AGI) و روباتیک پیشرفته خواهیم بود.
آینده ارز دیجیتال : سلطه پردازش بر پول نقد و بیت کوین
در عصری که فناوری هر آنچه را که میشناسیم دگرگون کرده است، سام آلتمن، پیشگام فکری در حوزه هوش مصنوعی و مدیرعامل اوپنایآی، دیدگاه جسورانهای را در مورد آینده ارز عنوان کرده است: پردازش، نه پول نقد یا حتی بیت کوین، به عنوان ارز آینده شناخته خواهد شد. این بینش در زمانی مطرح میشود که جهان شاهد تحولات بنیادین در فناوری پردازش و قدرت محاسباتی است.
ترکخوردگی تولید با بحران انرژی
بردیا امیرتیموری/سردبیر روزهای گرم سال 1402 به سیاق سالهای گذشته با خبر ناترازی در تولید و مصرف برق و در نتیجه احتمال قطعی یا کاهش دیماند مصرفی صنایع کشور آغاز شد. قطع یا کاهش دیماند مصرفی صنایع با آغاز روزهای گرم، تبدیل به امری طبیعی ظرف سالهای اخیر شده است.
کارنامه مردودی؛ عملکرد مثبت یا منفی؟
علی امیرتیموری/سردبیر ارزیابی کارنامه تولید در هفتهها و روزهای پایانی هر سال موضوعیت مییابد. عملکرد فعالان بخش معدن و صنایع معدنی با تکیه بر میزان تولید، فروش داخلی و خارجی آنها ارزیابی میشود. در اغلب موارد نیز از عملکرد مثبت فعالان این حوزه بهعنوان دستاورد و تسهیلکننده مسیر توسعه اقتصادی کشور نام برده میشود.
تفکیک یا فرار رو به جلوی دولت
بردیا امیرتیموری/روزنامه نگار هفته نخست تیر ماه و در جریان استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس اعلام کرد: «وزارت صنعت، معدن و تجارت از سنگینترین مجموعه وزارتخانههای دولتی است؛ بارها به رئیسجمهور گفتم این وزارتخانه مشکلات ساختاری و مدیریت دارد. با رئیسجمهور گفتوگو کردیم
لزوم تحقیق و تفحص از سایر شرکت های خصولتی
چند سالی است که بزرگترین شرکت های معدنی و صنعتی و پتروشیمی کشور که اصلی ترین بخش از اقتصاد کشور را در دست دارند با توجه به قانون در ظاهر خصوصی شده اند و البته در اصل مدیران این شرکت ها توسط وزرات خانه ها و یا شرکت های وابسته به دولت عزل و نصب میشوند
موانع توسعه
براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دهم تیر ماه روز صنعت و معدن نامیده شده است.
- 1
- 2