آرشیو یادداشت ها

امید به نهمین رییس جمهور ایران برای اصلاح شرایط

بردیا امیرتیموری/سردبیر چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران پیش از موعد برگزار شد. تغییر دولت به‌منزله تغییر در بسیاری از استراتژی‌های کلان سیاسی و اقتصادی کشور است. برهمین اساس نیز حضور یک فرد جدید با نگاهی متفاوت از سیاستمداران پیشین در پاستور، امید به تغییر با رویکرد بهبود شرایط را در میان بخشی از آحاد جامعه و فعالین اقتصادی ایجاد کرده است.

ضرورت احیا اعتماد مردمی

بردیا امیرتیموری/سردبیر رهبر انقلاب در پیامی به‌مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند. امسال هچون سال‌های گذشته تولید به‌عنوان یکی از مسائل مهم اقتصادی از سوی رهبری به‌عنوان شعار سال انتخاب شد.

اقتصاد رانت‌خیز

بردیا امیرتیموری/سردبیر ارز چند نرخي در سال‌هاي گذشته به چالشي جدي براي اقتصاد کشور بدل شده و معترضان بسياري را به همراه داشته است. معترضاني که معتقد هستند تحت تاثير اين شرايط توليد و تجارت آنها متاثر و از سودآوري فعاليت آنها کاسته خواهد شد. اين معترضان همچنان به توزيع رانت از محل سياست سرکوب قيمت دلار از سوي دولت تاکيد دارند.

مشکلات فولادسازان را جدي بگيريد

بردیا امیرتیموری/سردبیر تولید فولاد در رده صنایع استراتژیک قرار دارد که در ایران با تکیه بر منابع غنی معدنی و انرژی توسعه یافته است. ایران اکنون در جایگاه دهمین فولادساز بزرگ دنیا قرار دارد. ظرفیت تولید فولاد کشور در حال حاضر بالغ بر 40 میلیون تن برآورد می‌شود و انتظار می‌رود در افق 1404، به 55 میلیون تن نزدیک شود. چنانچه از سهم بیشتری از این ظرفیت برای تولید، بهره گرفته شود، جایگاه ایران در میان فولادسازان بزرگ دنیا، ارتقا خواهد یافت.

به بهانه ارزش‌افزایی، تیشه به ریشه تولید می‌زنند

بردیا امیرتیموری/سردبیر سال گذشته و در جریان تصویب بودجه سالیانه 1402، موضوع اخذ عوارض از صادرات مواد، محصولات و صنایع معدنی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی، خبرساز شد.

برای ایران و … احتمال انقراضش…

دو هفته است آشوبی دارم. دوهفته است خواب ندارم. دو هفته است بین عقل و دلم جنگی است. عقلم با چشمی اشکبار می‌گوید باید رأی‌ داد نباید فرصتی که گویی خدا به ملت ایران پاس داده است را از دست داد. نباید گذاشت شرایط ایران سخت‌تر و پیچیده‌تر از این شود.

کرمان سرزمین فرصت ها

بردیا امیرتیموری/سردبیر برخوداری از منابع طبیعی متعدد و غنی، همجواری با استان‌های مرزی، سال‌ها سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع معدنی از جمله مس، فولاد و زغال‌سنگ، شکل‌گیری صنایع مادر در استان کرمان، احداث شهرک‌های صنعتی در این منطقه و تامین زیرساخت‌های اولیه برای احداث واحدهای جدید صنعتی و... باعث شده تا امروز استان کرمان تبدیل به موقعیتی مناسب برای جذب سرمایه‌های جدید و توسعه به‌خصوص در حوزه صنایع تکمیلی باشد.

طلوع هوش مصنوعی عمومی: چشم‌اندازی از ۲۰۲۹

در آستانه عصر جدیدی از فناوری قرار داریم و پنج سال آینده شاهد تحولات بزرگی در زمینه توسعه هوش مصنوعی عمومی (AGI) و روباتیک پیشرفته خواهیم بود.

آینده ارز دیجیتال : سلطه پردازش بر پول نقد و بیت کوین

در عصری که فناوری هر آنچه را که می‌شناسیم دگرگون کرده است، سام آلتمن، پیشگام فکری در حوزه هوش مصنوعی و مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، دیدگاه جسورانه‌ای را در مورد آینده ارز عنوان کرده است: پردازش، نه پول نقد یا حتی بیت کوین، به عنوان ارز آینده شناخته خواهد شد. این بینش در زمانی مطرح می‌شود که جهان شاهد تحولات بنیادین در فناوری پردازش و قدرت محاسباتی است.

ترک‌خوردگی تولید با بحران انرژی

بردیا امیرتیموری/سردبیر روزهای گرم سال 1402 به سیاق سال‌های گذشته با خبر ناترازی در تولید و مصرف برق و در نتیجه احتمال قطعی یا کاهش دیماند مصرفی صنایع کشور آغاز شد. قطع یا کاهش دیماند مصرفی صنایع با آغاز روزهای گرم، تبدیل به امری طبیعی ظرف سال‌های اخیر شده است.

کارنامه مردودی؛ عملکرد مثبت یا منفی؟

علی امیرتیموری/سردبیر ارزیابی کارنامه تولید در هفته‌ها و روزهای پایانی هر سال موضوعیت می‌یابد. عملکرد فعالان بخش معدن و صنایع معدنی با تکیه بر میزان تولید، فروش داخلی و خارجی آنها ارزیابی می‌شود. در اغلب موارد نیز از عملکرد مثبت فعالان این حوزه به‌عنوان دستاورد و تسهیل‌کننده مسیر توسعه اقتصادی کشور نام برده می‌شود.

تفکیک یا فرار رو به جلوی دولت

بردیا امیرتیموری/روزنامه نگار هفته نخست تیر ماه و در جریان استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس اعلام کرد: «وزارت صنعت، معدن و تجارت از سنگین‌ترین مجموعه‌ وزارتخانه‌های دولتی است؛ بارها به رئیس‌جمهور گفتم این وزارتخانه مشکلات ساختاری و مدیریت دارد. با رئیس‌جمهور گفت‌وگو کردیم

لزوم تحقیق و تفحص از سایر شرکت های خصولتی

چند سالی است که بزرگترین شرکت های معدنی و صنعتی و پتروشیمی کشور که اصلی ترین بخش از اقتصاد کشور را در دست دارند با توجه به قانون در ظاهر خصوصی شده اند و البته در اصل مدیران این شرکت ها توسط وزرات خانه ها و یا شرکت های وابسته به دولت عزل و نصب میشوند

موانع توسعه

براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دهم تیر ماه روز صنعت و معدن نامیده شده است.

بحران برق، مانع جدید توسعه صنعتی

صنعت برق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، این صنعت در کشور ما اصلی برای توسعه صنایع دیگر بوده و بر همین اساس نیز جزو پُراهمیت ترین صنایع کشور شناخته می‌شود.

فرصتی که به سادگی از کف رفت

بردیا امیرتیموری * حمله روسیه به اوکراین ظرف روزهای پایانی فوریه 2022 به صعود نرخ کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی منجر شد. این صعود قیمتی شامل حال محصولات زنجیره آهن و فولاد با محوریت بازارهای اروپایی نیز شد که البته تبعات آن در ادامه به سایر بازارها نیز سرایت کرد و نرخ این محصولات در سایر نقاط دنیا نیز افزایشی شد.

سال بحران به پایان رسید

تولید یکی از ارکان اقتصادی کشور است، از این رو اهمیت ویژه‌ای دارد. کافی است نگاهی به شعارهای انتخاب شده برای سال در طول یک دهه گذشته بیندازید.

چشم انداز معدن و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۱

بردیا امیرتیموری * ظرف سال‌های اخیر که کشور تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داشت، بخش معدن و صنایع معدنی علی‌رغم فشارهای اعمالی توانست با تکیه بر پتانسیل‌های بالقوه این حوزه در گردش چرخ‌های اقتصادی کشور، رشد تولید ناخالص داخلی، ارزآوری و افزایش اشتغالزایی نقشی مهم ایفا کند.

کلاف سردرگم تنظیم بازار فولاد

بردیا امیر تیموری تولید فولاد در رده صنایع استراتژیک قرار دارد. این صنعت در ایران بر پایه بهره‌گیری از ذخایر غنی سنگ آهن و همچنین منابع انرژی احداث شده و توسعه یافته است. تاجاییکه ایران اکنون در جایگاه دهمین فولادساز بزرگ دنیا قرار گرفته است. فولاد را باید پرمصرف‌ترین فلز دنیا در حال حاضر دانست. کاربرد متنوع و قابل توجه این فلز بر اهمیت آن می‌افزاید.

آخرین خبرها