به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: روز سهشنبه ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۳، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سرمایهگذاری صدر تامین (تاصیکو) برای سال مالی منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، با تقسیم سود ۹۵ تومانی به ازای هر سهم میان سهامداران این هلدینگ به پایان رسید.
شرکت سرمایهگذاری صدر تامین در سال ۱۳۷۸ تاسیس و در سال ۱۳۹۷ در سازمان بورس و اوراق بهادار درج و پذیرش شد. در سال ۱۳۹۹، سرمایه تاصیکو با افزایش از محل آورده مطالبات، از دو همت به سه هزار و ۱۰۰ همت رسید و در سال ۱۴۰۱، این شرکت توانست رتبه اول را در میان شرکتهای سرمایهگذار در حوزه فلزات با بازدهی ۱۱۱ درصد کسب کند. همچنین سرمایه تاصیکو در سال گذشته از سه هزار و ۱۰۰ همت به ۶ هزار و ۷۵۰ همت رشد پیدا کرد. ترکیب سهامداران شرکت سرمایهگذاری صدر تامین شامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (۳۲٫۲۵ درصد)، شرکت سرمایهگذاری صبا تامین (۲۹٫۰۷ درصد)، شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (۱۷٫۲۶ درصد)، صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر (۵٫۲۲ درصد)، صندوق صباگستر نفت و گاز تامین (۱٫۷۶ درصد) و سایر (۱۴٫۴۴) میشود که نمایندگی ۴۲ هزار و ۵۰۶ سهامدار حقیقی و ۶۳۱ سهامدار حقوقی را بر عهده دارد.
شرکت سرمایهگذاری صدر تامین یکی از متنوعترین طیف کامودیتیها اعم از زغالسنگ تا فلزاترنگین را در پرتفوی خود گنجانده است و از جمله شرکتهای بورسی که تاصیکو در آنها سهامدار است، میتوان به ملی صنایع مس ایران «فملی»، فولاد مبارکه اصفهان «فولاد»، صنایع مس شهید باهنر «فباهنر»، سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن»، زغالسنگ پرورده طبس «کزغال» و… اشاره کرد. شرکتهای مطرحی همچون توسعه معادن پارس تامین، فولاد اکسین خوزستان، توسعه معادن طلای کردستان، لولهسازی ماهشهر، اکتشاف حفاری صدر تامین و مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا نیز در ترکیب پرتفوی غیربورسی تاصیکو حضور دارند.
جمع ارزش روز سرمایهگذاریهای تاصیکو تا تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در حالی به به ۱۰۱ هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان رسیده است که خالص داراییهای این شرکت ۱۰۸ هزار و ۹۶۲ میلیارد تومان برآورد میشود. ارزش بازار شرکت سرمایهگذاری صدر تامین تا تاریخ مذکور ۵۳ هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان بوده که نسبت (P/NAV) 49 درصدی را برای این هلدینگ رقم زده است. باید توجه داشت طی سه ماه اخیر که بازار بورس با ریزشهای شدیدی همراه بوده، تاصیکو توانسته است رشد ۱۲ درصدی را ثبت کند و ارزش بازار این شرکت امروز ۶۱ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
سود خالص بیش از ۷٫۶ همتی «تاصیکو»
درآمد عملیاتی تاصیکو در صورتهای مالی تلفیقی این هلدینگ طی سالی که بخش صنعت و معدن کشور روزهای دشواری را سپری کرد، با رشد مناسبی همراه شد و به مرز ۲۱ هزار و ۹۸۲ میلیارد تومان رسید. سود عملیاتی این هلدینگ ۱۲ هزار و ۵۹۵ میلیارد تومان و سود خالص منتسب به سهامداران شرکت اصلی ۱۰ هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان بود. در ارتباط با شرکت اصلی نیز درآمد عملیاتی هفت هزار و ۷۹۲ میلیارد تومان، سود عملیاتی هفت هزار و ۷۱۷ میلیارد تومان و سود خالص پس از کسر مالیات هفت هزار و ۶۵۱ میلیارد تومان در دوره مورد بررسی برآورد شده است. لازم به ذکر است که سود عملیاتی و خالص تلفیقی شرکت سرمایهگذاری صدر تامین به علاوه درآمدها و سود عملیاتی و همچنین سود خالص به عنوان یک عامل کلیدی و موثر در عملکرد شرکت اصلی، یک روند رو به رشد و صعودی را طی بازه زمانی ۰۲-۱۴۰۰ طی کرده است.
یکی از مهمترین دستاوردهای شرکت سرمایهگذاری صدر تامین در سال مالی منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، اخذ گزارش مقبول حسابرسی پس از ۱۸ سال در این هلیدنگ بوده است. با توجه به وسعت حضور تاصیکو در سراسر کشور، این شرکت اکنون پروژههای توسعهای متعددی را در دست اقدام دارد که از جمله این پروژهها میتوان به احداث کارخانه طلای تفتان به ظرفیت اسمی ۵۰۰ کیلوگرم، توسعه افزایش ظرفیت تولید طلای تفتان به یک هزار و ۲۰ کیلوگرم، احداث کارخانه تولید پنج تن طلا، احداث کارخانه فرآوری نقره رنگان، احداث کارخانه کاغذ سنگ، احداث کارخانه استحصال طلای کردستان، تولید ۵۰۰ هزار تن زغالسنگ خام در بلوک ۶ پرورده چهار، احداث کارخانه پشم شیشه ایران، احداث کارخانه کلرید سدیم، تولید احداث خط تولید پرسلان سایز بزرگ و پولیشی، احداث خط تولید سرامیک مینیاتوری استخری و احداث کارخانه الیاف شیشه اشاره کرد. لازم به ذکر است که مجموع ارزش پروژههای جاری تاصیکو در حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
از دیگر اقدامات و دستاوردهای شرکت سرمایهگذاری صدر تامین در سال مالی منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، میتوان کسب موافقت اصولی از هیئت پذیرش شرکت فرابورس ایران جهت عرضه اولیه شرکت طلای صدر تفتان، آغاز مطالعات پروژه استحصال و فرآوری ید از شورابههای ژرف، زمینهسازی توسعه پایدار هاب صادرات از طریق احیا و ازسرگیری فعالیت شرکت ایپکو و انعقاد قرارداد با شرکت ملی صنایع مس ایران جهات انجام امور کارگزاری فروش این شرکت، توسعه شرکت اکتشاف و حفاری صدر تامین و خرید تجهیزات پیشرفته اکتشافی و حفاری و توسعه مساحت محدودههای معدنی سقز از چهار کیلومتر مربع به حدود ۱۰۰ کیلومتر مربع به منظور تضمین و تامین خوراک پایدار کارخانه طلای سقز را نام برد.
در واقع میتوان گفت که شرکت سرمایهگذاری صدر تامین به عنوان رهبر کامودیتیها در ایران شناخته میشود؛ به نحوی که ۷۶ درصد کائولن فرآوری شده، ۸۶ درصد سولفات سدیم، ۶۲ درصد پشم شیشه، ۱۸ درصد فرآوردههای مسی، ۳۹ درصد کنسانتره زغالسنگ و ۱۶ درصد نسوز و مواد ویژه مورد نیاز صنایع مختلف در کشور را این هلدینگ تامین میکند و در سالی که بازار سرمایه با نوسانهای بسیاری همراه بود، تاصیکو توانست بازدهی ۲۱ درصدی را رقم بزند و ثروت و داراییهای سهامداران خود را حفظ کند.
توسعهای پایدار به وسعت ایران
شرکت سرمایهگذاری صدر تامین محصولات خود را به بیش از ۲۲ کشور جهان اعم از آسیا و اروپا صادر میکند. این شرکت در سال گذشته، پنج کشور را به بازارهای هدف خود اضافه کرد و به دنبال توسعه مشتریان خارجی خود طی سالهای آینده است.
علاوهبراین، تاصیکو اهداف و برنامههای توسعهای متنوعی را پیش روی خود متصور شده که از جمله آنها میتوان به افزایش ظرفیت تولید طلا تا ۱۰ تن، توسعه اکتشافات در معادن طلای کردستان و سیستان و بلوچستان به همراه افزایش محتوی ذخیره قطعی طلا، تولید Syngas از زغال سنگ با هدف تامین گاز مورد نیاز واحدهای احیا مستقیم، افزایش ظرفیت تولید کنسانتره زغال سنگ از ۷۰۰ هزار تن به بیش از دو میلیون تن در سال و رشد ظرفیت کارخانه زغالشویی طبس، پیگیری اخذ مجوز محدودهها و پهنههای معدنی اعم از طلا، زغالسنگ، مس، سنگآهن و عناصر ارزشمند، سرمایهگذاری در معادن کشورهای همسایه نظیر افغانستان، عراق، عمان، یمن و… و معدنکاری بینالمللی اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، امیرحسین نادری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صدر تامین طی سخنانی کوتاه در این مجمع، به موفقیتهای قابلتوجه تاصیکو در سال مالی منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، برگرفته از تلاش و همت والای کارکنان این هلدینگ اشاره کرد و تاصیکو را حرفهایترین تیم معدنی کشور خواند که چشمانداز خود را تبدیل شدن به شرکتی سرآمد، رقابتی و پیشرو در حوزه کسبوکارهای نوین در زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی در خاورمیانه و تراز جهانی در جمع ۱۰۰ شرکت برتر معدنی جهان منطبق بر موازین توسعه پایدار قرار داده است.
لازم به ذکر است که در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سرمایهگذاری صدر تامین برای سال مالی منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تقسیم سود ۹۵ تومانی به ازای هر سهم به تصویب رسید تا کام سهامداران این هلدینگ در این سال مالی موفق، بیش از گذشته شیرین شود.
منبع: فلزاتآنلاین