12741 1403/06/25 - 13:24 سیامک راشت نیا

فولاد مبارکه سال‌هاست که بالاترین سطح جایزه فناوری و نوآوری کشور را به خود اختصاص داده است

به جرات می‌گویم اگر فولاد مبارکه ايجاد نشده نبود، طی سه دهه اخیر و به‌ویژه در دوران تحریم، کمر اقتصاد و صنعت کشور خم می‌شد؛ در حوزه نوآوری و فناوری نیز سال‌های متوالی است که فولاد مبارکه بالاترین سطح جایزه تعالی سازمانی و بالاترین سطح جایزه فناوری و نوآوری کشور را به خود اختصاص داده است.

فولاد مبارکه سال‌هاست که بالاترین سطح جایزه فناوری و نوآوری کشور را به خود اختصاص داده است

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در جلسه با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور :امروز فولاد مبارکه با سهم ۱.۵ درصدی از تولید ناخالص ملی و سهم ۴.۵ درصدی از تولید ناخالص بخش صنعت، بزرگترین مجموعه بخش صنعتی و معدنی کشور است و تفاوتی که این شرکت با دیگر شرکت‌های بزرگ و پیشران صنعتی دارد، همکاری آن با سه هزار شرکت بزرگ و کوچک در بالادست و پایین‌دست است که اغلب آن‌ها جزو بزرگترین شرکت‌های صنعتی و معدنی کشور هستند.

برنامه‌ریزی فولاد مبارکه برای تولید ورق‌ های سیلیکونی و ایجاد ارزش افزوده هزار برابری

در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار نفر به صورت مستقیم در شرکت فولاد مبارکه مشغول به کار هستند و این شرکت به صورت غیر مستقیم برای ۴۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است؛ ارزش فعلی سهام فولاد مبارکه در بورس، ۱۰ میلیارد دلار است و این شرکت در سال ۱۴۰۱ به‌عنوان شرکت برتر در شاخص ایجاد ارزش افزوده بوده است.

همچنین فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲ به‌عنوان دومین شرکت برتر در شاخص ایجاد ارزش افزوده معرفی شد و این جایگاه به این دلیل به دست آمده که فولاد مبارکه سنگ آهن را که در حالت اولیه ارزشی معادل ۱۲۰ هزار تومان دارد را به ورق قلع‌اندودی تبدیل می‌کند که ارزش هر تن آن بالای ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است و هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای تولید ورق‌های سیلیکونی است که ارزش سنگ آهن را هزار برابر کرده و این چیزی جز «کیمیاگری» نیست.

یکی از مزایای صنعت فولاد در ایران این است که کل زنجیره تولید فولاد داخل کشور است و این صنعت محصولات با ارزش افزوده بالایی را تولید می‌کند؛ این در حالی است که همه فرایند بلوغ در فولاد مبارکه و کسب افتخارات این مجموعه با برنامه‌ریزی‌های دقیق محقق شده و همه دستاوردها به‌صورت واقعی به دست آمده است.

استفاده از تکنولوژی روز دنیا و دنباله‌روی هوشمند از تکنولوژی‌های جدید در فولاد مبارکه

فولاد مبارکه استفاده از تکنولوژی روز دنیا و دنباله‌روی هوشمند از تکنولوژی‌های جدید را برای کسب موفقیت‌های خود همواره در دستور کار خود داشته و طی سه دهه گذشته توسعه کمّی در فولاد مبارکه شکل گرفته است.

ما در فولاد مبارکه طی سه سال گذشته چالش‌های صنعت فولاد و زنجیره فولاد را بررسی و به این نتیجه رسیده‌ایم که باید رویکردهای جدید را اتخاذ کنیم تا بتوانیم همچنان در جایگاه خود باقی بمانیم.

 در این راستا ۵ رویکرد اصلی را در دستور کار قرار داده‌ایم که اولین رویکرد آن استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود و به عبارت دیگر تمرکز بر تولید است؛ در کشور ما ظرفیت‌های بالقوه‌ای وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حوزه‌های مختلف صورت گرفته اما مشکلی که وجود دارد، عدم بهره‌برداری درست از این ظرفیت‌هاست.

فولاد مبارکه تنها شرکت فولادی کشور است که در سال گذشته با صددرصد ظرفیت خود فعالیت کرد

در حال حاضر از سرمایه‌های موجود در کشور به خوبی استفاده نمی‌شود و براساس آمار وزارت صمت، تنها از ۴۵ درصد ظرفیت صنعت کشور استفاده می‌شود و این درصد در صنعت فولاد ۶۵ درصد است و ممکن است تا سه سال آینده به دلیل ایجاد ظرفیت‌های جدید، این عدد به کمتر از ۵۰ درصد برسد و از این رو استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها یکی از استراتژی‌های اصلی در شرکت فولاد مبارکه است.

به دلیل محدودیت‌های انرژی در سال ۱۴۰۰، میزان تولید فولاد در کشور روند نزولی پیدا کرد اما فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱ موفق شد روند تولید خود را به روند رو به رشدی تبدیل کند؛ فولاد مبارکه تنها شرکت فولادی و تنها صنعت انرژی‌بر کشور است که توانسته در سال گذشته با صددرصد ظرفیت به فعالیت خود ادامه دهد و امسال نیز تولید خود را علی‌رغم افزایش محدودیت‌های انرژی نسبت به سال گذشته افزایش داده است.

استراتژی بعدی فولاد مبارکه، توسعه متوازن است و این شرکت توسعه متوازن را جایگزین توسعه کمّی کرده است؛ ما در زنجیره تولید فولاد، تولید محصولات کیفی را در دستور کار قرار داده‌ و توسعه‌ها را به سمت محصولات کیفی سوق داده‌ایم.

فولاد مبارکه به‌دنبال تولید محصولات HiTech، با ارزش افزوده بالاتر و دارای رقابت‌پذیری است

امروز برای ایجاد ظرفیت تولید ۶۵ میلیون تن فولاد، بالای ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی صورت گرفته و ۱۴۵ میلیون تن مجوز تولید فولاد داده شده است؛ فولاد مبارکه برای اینکه بازار خود را از دست ندهد، به‌دنبال تولید محصولات HiTech، با ارزش افزوده بالاتر و دارای رقابت‌پذیری است.

فولاد مبارکه برای ایجاد زنجیره متوازن تولید، در کنار ده‌ها مجموعه بزرگ کشور به سمت تولید انرژی رفته و تنها مجموعه‌ای است که موفق شد پس از ۱۸ ماه، در سال گذشته اولین توربین نیروگاه سیکل ترکیبی خود را وارد مدار کند و امروز نیز دومین توربین این نیروگاه را وارد مدار کند و از ۹۱۴ مگاوات نیروگاه کلاس F، امروز ۶۰۰ مگاوات آن در مدار قرار گرفته است.

علاوه بر این نیروگاه، نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در فضایی به مساحت هزار هکتار، ۶۰۰ مگاوات برق تولید خواهد کرد که بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور به صورت متمرکز به‌حساب می‌آید؛ تاکنون ۲۰ مگاوات برق خورشیدی از طریق این نیروگاه در دست بهره‌برداری است و ماه آینده وارد مدار خواهد شد و به‌صورت ماهانه به ترتیب ۲۰ تا ۳۰ مگاوات در مدار قرار خواهد گرفت.

در حوزه حمل و نقل نیز ۸۰ لوکومتیو، ۵ هزار واگن و ۶۰۰ کامیون برای تسهیل در جابه‌جایی مواد اولیه و تولیدات فولاد مبارکه اضافه شده که البته این امر در راستای توسعه متوازن است و کمبودهایی که باید توسط دیگر دستگاه‌ها برطرف می‌شد را رفع کردیم. این شرکت در حوزه بازچرخانی آب و استفاده از پساب، تاکنون در ۹ شهر اطراف خود سرمایه‌گذاری کرده و در ۶ شهر دیگر نیز پروژه‌هایی را برای تصفیه پساب آن‌ها در سال جاری آغاز کرده است.

توسعه فناوری و نوآوری جزو رویکردهای اصلی فولاد مبارکه طی سال‌های اخیر است

توسعه سرمایه انسانی سومین رویکرد فولاد مبارکه برای بقاء و پایداری است چراکه برای رقم زدن کارهای بزرگ، نیاز به نیروی انسانی متخصص است که فولاد مبارکه تحقق این امر را با اجرای رویدادهایی در دانشگاه‌ها و پارک‌های علمی و فناوری، ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و آموزش و توانمندسازی مربیان و معلمان این مراکز دنبال کرده‌ است.

توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی، عمرانی و مهم‌تر از همه توسعه فناوری و نوآوری از دیگر رویکردهای فولاد مبارکه است که در این زمینه فرهنگ‌سازی در راس امور قرار دارد، باید از بالاترین مسئولان تا نیروهای خدماتی در کار خود خلاقیت و نوآوری داشته باشند؛ ما ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری را در فولاد مبارکه آغاز کردیم تا همه درک درستی از موضوع داشته باشند و بر این باوریم اتخاذ این رویکرد می‌تواند ما را در دیگر استراتژی‌ها به موفقیت برساند.

تلاش ما این بوده که با استفاده از این استراتژی‌ها فولادمبارکه را به صنعتی شکست ناپذیر تبدیل کرده و آن را به مجموعه‌ای دوسو توان تبدیل کنیم؛ این شرکت با افزایش تولید، بهره‌وری و سودآوری، به تولید پایدار خواهد رسید تا بتواند محصولات جدید تولید کرده و در حوزه اکتشافات ورود کند؛ این در حالی است که در برنامه چشم‌انداز فولاد مبارکه، ۲۰ درصد درآمد از محل توسعه کسب و کارهای جدید خواهد بود.

لینک کوتاه: https://miningandsteel.com/n/42714
آخرین خبرها