13258 1403/07/26 - 12:37 سیامک راشت نیا

خسارت قطعی برق به صنعت فولاد

بررسی وضعیت تولید محصولات زنجیره آهن و فولاد ایران در نیمه نخست امسال نشان می‌دهد محدودیت‌های فزاینده برق که تا مهرماه هم ادامه داشت، سبب افت ۵.۷درصدی تولید فولاد ایران شده است.

خسارت قطعی برق به صنعت فولاد

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: بررسی‌ها نشان می‌دهد محدودیت‌های فزاینده برق که تا مهرماه هم ادامه داشت، موجب افت ۵.۷درصدی تولید فولاد ایران در نیمه نخست سال شده است. کمبود برق یکی از موانع اساسی تولید فولاد در کشور در تابستان سال‌جاری بود.

بدون شک بسیاری از شرکت‌های فولادسازی به‌‌‌دلیل قطع برق به اهداف خود در شش‌ماه سال ۱۴۰۳ دست نیافتند. محدودیت‌های ناشی از قطع شدن برق برای واحدهای فولادسازی، با پیامدهای منفی همراه شد.

یکی از این پیامدها کاهش میزان تولید و محقق نشدن اهداف این شرکت‌ها بوده است. نکته قابل‌توجه آنکه با تعطیلی و کاهش تولید صنعت فولاد به دلیل قطع برق، هزاران شغل غیرمستقیم که به‌‌‌واسطه فعالیت فولادسازان شکل گرفته نیز به تعطیلی کشیده شده و واحدهای پایین‌‌‌دست با آسیب جدی و خطر تعطیلی همراهمی می‌شوند.

در همین راستا بررسی وضعیت تولید محصولات زنجیره آهن و فولاد ایران در نیمه نخست امسال نشان می‌دهد محدودیت‌های فزاینده برق که تا مهرماه هم ادامه داشت، سبب افت ۵.۷درصدی تولید فولاد ایران شده است.

همچنین محدودیت‌های برق‌رسانی، تولید شش‌ماهه فولاد میانی کشور را حدود ۱.۱میلیون تن به ارزش بیش از ۴۵۰میلیون دلار کاهش داده است. بیشترین نرخ افت تولید زنجیره فولاد در میلگرد، نبشی و ناودانی و شمش فولادی به ترتیب با ۱۱.۷، ۹.۶ و ۸.۵‌درصد کاهش بوده است.

افزایش ۱۰.۲درصدی تولید آهن اسفنجی در برابر کاهش ۵.۷درصدی تولید فولاد میانی خبر خوبی برای فولادسازانی است که هنوز زنجیره خود را تکمیل نکرده‌‌‌اند. کاهش ۴درصدی تولید گندله سنگ‌آهن همزمان با رشد ۱۶درصدی صادرات آن موجب نگرانی تولیدکنندگان آهن اسفنجی است!

رشد ۵.۵درصدی تولید در ورق گرم خبر خوبی است که تداوم آن نیازمند کنترل هدفمند واردات است. همچنین افت تولید در ورق سرد در شرایط افزایش تولید خودرو و لوازم‌خانگی قابل تامل است.

لینک کوتاه: https://miningandsteel.com/n/43231
آخرین خبرها