به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: سرپرست تعمیرات کارخانه اسید شماره یک مجتمع در این رابطه اظهار کرد: با توجه به حساسیت پمپهای ناحیه ۴۰۰ کارخانه اسید سولفوریک شماره یک که در ارتباط مستقیم با تولید و محیط زیست است و قطعات آنها از متریال خاص ۱.۴۱۳۶s بوده و این متریال در داخل ایران نیست و تولید نمیشود، بر آن شدیم که این قطعات را با توانمندی خودمان تولید کنیم.
مهندس محمدجواد محمودی ادامه داد: در این راستا، واحد نگهداری و تعمیرات مکانیک کارخانه اسید شماره یک مجتمع، تصمیم به ساخت پمپهای مذکور با متریالهای جایگزین ساخت داخل گرفت.
وی افزود: به این منظور، ابتدا با دستگاههای پیشرفته، مهندسی معکوس صورت گرفت و طراحی قطعات انجام شد و سپس برای تأیید متریال، تست کاربردی انجام و توسط همکاران کارگاه ساخت مجتمع با نظارت پرسنل واحد تعمیرات ساخته شد.
سرپرست تعمیرات کارخانه اسید توضیح داد: درنهایت توسط تیم تعمیرات مکانیک با در نظر گرفتن همه تلرانسها طبق استاندارد شرکت فریاتک آلمان مونتاژ انجام شد و برای تکمیل پروژه و آموزش تعمیر و کارکرد این نوع پمپهای عمودی، همه قطعات پمپ با نرمافزار Catia بهصورت سه بعدی توسط تیم تعمیرات مدلسازی شد و در اختیار همکاران امور آموزش قرار گرفت و شبیهسازی پمپ بهصورت VR انجام شد.
محمودی یادآور شد: پمپ مذکور در سال ۱۳۹۸ درخواست خرید خارج و در سال ۱۳۹۱ درخواست ساخت داخل داشته و تاکنون به دلایل متفاوت از جمله تحریم، منجر به تهیه و تولید نشده بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از مدیریت محترم امور اسید و اکسیژن و رئیس محترم نگهداری و تعمیرات بهدلیل حمایتهای بیشائبه و همه همکاران واحد نگهداری و تعمیرات اسید یک، اداره طراحی و کارگاه ساخت امور مهندسی قدردانی میکنم.