به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: شرکت صنعتی و معدنی “توسعه فراگیر سناباد” از جمله تولیدکنندگان کنسانتره و گندله در شمالشرق کشور است که با اتخاذ استراتژیهای هدفمند و جامع در مسیر پیشرفت و نقشآفرینی موثر در زنجیره فولاد کشور گام برمیدارد.
مهندس محمود لندی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد با ضمن اعلام مطلب فوق افزود: ایران به لحاظ برخورداری از ذخایر معدنی سنگ آهن دارای مزیت نسبی است و بر اساس مطالعات میدانی بخش قابل توجهی از این ذخایر در نواحی شرق و شمال شرق قرار گرفتهاند. با توجه به توسعه صنعت فولاد در سالهای اخیر و لزوم برقراری توازن به حلقههای زنجیره ارزش همگام با توسعه، شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد (سیمیدکو) نیز فعالیت خود را به عنوان یکی از فعالان در حلقههای نخست زنجیره در منطقه معدنی سنگان آغاز کرد و در حال حاضر با تولید کنسانتره و گندله سنگآهن یکی از بزرگترین نقشآفرینان زنجیره فولاد در کشور به شمار میآید.
وی افزود: سیمیدکو با تولید کنسانتره و گندله در حلقههای بالادستی زنجیره فولاد نقشی استراتژیکی در تامین مواد اولیه برخی از بزرگترین فولادسازان کشور ایفا میکند و با توجه به اینکه در اهداف و چشماندازهای این شرکت قرار گرفتن در لیست برترین شرکتهای فعال در حوزه صنایع معدنی کشور تعریف شده است، طرحها و برنامههای متعددی را برای دستیابی به این چشمانداز در دستور کار دارد.
لندی همچنین قرار گرفتن در لیست پنج شرکت برتر صنایع معدنی در یک چشمانداز سهساله را اولویت اصلی این شرکت میداند و معتقد است که با برنامهریزیهای انجام شده برای تامین به موقع نهادههای تولید، افزایش آمادهبهکاری تجهیزات، بومیسازی و… تحقق این هدف دور از انتظار نخواهد بود.
مدیرعامل سیمیدکو پتانسیلهای این شرکت برای نقشآفرینی موثر در زنجیره فولاد را یادآور شد و همچنین اقدامات این مجموعه برای تقویت این پتانسیلها را بدین صورت عنوان کرد که از آنجایی که قرارگیری در حلقههای نخست زنجیره ارزش و تامین خوراک واحدهای فولادسازی اهمیت بسیاری دارد، سیمیدکو افزایش دو برابری ظرفیت تولید کارخانهها را در دستور کار قرار داده است؛ برنامهای که نقش بهسزایی در تحقق اهداف و چشماندازهای این شرکت برای تبدیل شدن به یکی از شرکتهای برتر در صنایع معدنی کشور ایفا میکند.
گفتنی است، درحالحاضر سیمیدکو ۲۵ درصد از مواد اولیه شرکت فولاد خوزستان را تامین میکند و با افزایش ظرفیتهای تولید محصولات، بدونشک این شرکت میتواند جایگاه خود را به عنوان تامینکننده محصولات معدنی در زنجیره ارزش پررنگتر و سهم خود را در تامین خوراک کارخانههای فولادی افزایش دهد.
به گفته او، سیمیدکو در دو سال اخیر اقدام به تولید آهناسفنجی کرده است که هدف این اقدام هوشمندانه به جز رشد درآمدهای عملیاتی از طریق تولید محصولی با ارزشافزوده بالاتر، حضور به مراتب پررنگتر سیمیدکو در زنجیره فولاد کشور از طریق متنوعسازی سبد محصول بوده است.
مدیرعامل سیمیدکو با اعلام اینکه افزایش ریسکها و عدمقطعیتها در زنجیره، تولید فولاد در کشور را با اما و اگرهایی مواجه کرده است، افزود: ورود به حلقههای پاییندستی و تولید آهناسفنجی را میتوان استراتژی مطمئنی برای حفظ تولید مستمر و سودآوری قلمداد کرد. نتیجه این اقدام در رشد دو برابری درآمدهای عملیاتی سیمیدکو در سال گذشته قابل مشاهده است. البته باید در نظر داشت که تکمیل زنجیره ارزش یکی از مهمترین جنبههای چشمانداز سیمیدکو را تشکیل میدهد و این اقدام گام ارزشمندی در راستای رسیدن به این مهم محسوب میشود.
وی در ادامه این گفتوگو بحث مدیریت مصرف آب که یکی از حیاتیترین سیاستهای شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد برای حفظ تولید به شمار میآید را عنوان کرد و گفت: در همین راستا سیمیدکو احداث واحد فیلتراسیون و آبگیری از باطله را در دستور کار قرار داد و با سرمایهگذاری ۵/۵ میلیون یورویی یکی از منحصربهفردترین طرحهای زیستمحیطی را در کشور به انجام رساند که به واسطه راهاندازی این طرح از هدررفت ۸۵ درصد از آب باطله در فرایند تولید جلوگیری کرده است.
لندی افزود: سیمیدکو به منظور کاهش ریسک تامین آب در پروژههای شبکه جمعآوری پساب شهری شهرستان خواف، احداث واحد تصفیهخانه فاضلاب و خط انتقال آن به محل کارخانه نیز سرمایهگذاری کرده است که این مسئله بخش عمده مشکلات این شرکت را به دلیل دشواری دسترسی به منابع آبی در بلندمدت برطرف میکند. قرارگیری سیمیدکو در مناطق کویری موجب شده است تا این شرکت برای ذخیرهسازی آب حاصل از بارشهای فصلی در منطقه نیز اقدام به حفر گودالهایی با پوشش ژئوممبران کند. با وجود این تمهیدات سیمیدکو همچنان برای به حداقل رساندن مصرف آب در فرایند تولید اهتمام میورزد تا به بهینهترین میزان مصرف آب در فرایند تولید دست یابد.
مدیرعامل سیمیدکو در پاسخ به سوال خبرنگار ما درخصوص بومیسازی برخی تجهیزات و قطعات توسط این شرکت بیان کرد: این مجموعه تاکنون حدود ۸ هزار شیت، نقشه قطعات بومی سازی شده را گردآوری کرده است. نتیجه این اقدام هوشمندانه را میتوان ثبت رکورد سالانه تولید ۴ میلیون و ۳۹۶ هزار تن سنگآهن دانهبندی در کارخانه سنگشکن و خردایش عنوان نمود. همچنین در سالجاری نیز تولید روزانه کنسانتره سنگآهن سیمیدکو به ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن رسیده و منجر به ثبت رکورد روزانه جدید با حفظ کیفیت محصول شده است.
شایان ذکر است، با توجه به تمهیدات و برنامهریزیهای مدون سیمیدکو برای حفظ تولید پایدار، رشد تولید در کارخانهها دور از انتظار نخواهد بود و سیمیدکو بار دیگر در پایان سال جاری به ظرفیت اسمی دست مییابد.
مدیرعامل شرکت سیمیدکو با بیان اینکه شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد افزایش ظرفیت تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن را در دستور کار قرار داده است که ظرفیت هر یک به ۵ میلیون تن در سال افزایش مییابد، گفت: این شرکت درحالحاضر با جدیت پروژه افزایش ظرفیت ۲/۵ میلیون تنی کنسانتره و ۲/۵ میلیون تنی گندله را دنبال میکند و مجوزهای مربوط به اجرای پروژه افزایش ظرفیت را نیز اخذ کرده است.
لندی افزود: سیمیدکو برای دستیابی به ظرفیتهای تولید از سرمایهگذاری در زیرساختهای تولید نیز غافل نبوده و اقداماتی نیز در این خصوص در دستور کار دارد، به شکلی که این شرکت در کوتاهترین زمان ممکن و چندماه جلوتر از برنامه پیشبینیشده توانست در سال ۱۴۰۰ از بزرگترین طرح زیستمحیطی این منطقه یعنی طرح فیلتراسیون و آبگیری از باطله خود با ظرفیت بازچرخانی بیش از دو میلیون مترمعکب آب در سال بهرهبرداری کند و بلافاصله عملیات اجرایی دومین طرح زیستمحیطی در شهر خواف را برای تامین آب مصرفی کارخانجات خود آغاز کند.
در پایان باید یادآور شد که رویکردها و اقدامات سیمیدکو در راستای پیشرفت فراگیر در حوزه فعالیت خود منجر به تولید محصولات با کیفیت و استقرار سیستمهای مدیریت ریسک، استاندارد یکپارچه “IMS”، استاندارد سیستم یکپارچه “ISO:10015;2020″، تربیت ارزیابان تعالی ملی، تدوین استراتژیهای کسبوکار، ایجاد سازوکارهای مدیریتی و پایش فرایند و بهبود سامانههای اطلاعاتی یکپارچه و بهبود فرایندهای نگهداری و تعمیرات شده است. همچنین لازم به یادآوری است که سیمیدکو تقدیرنامه دو ستاره تعالی نگهداری ایران مبتني بر مدل “EFQM” را در سال گذشته دریافت کرده است.
منبع: گروه رسانهای پردازش