به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: کیوان جعفری طهرانی کارشناس ارشد حوزه معدن و صنایع معدنی طی یادداشتی نوشت: چین بزرگترین تاثیرگذار در صنعت معدنی است هرچند نتیجه انتخابات آمریکا که در روز سهشنبه ۵ نوامبر برگزار شد بر اقتصاد چین نیز تاثیرگذار خواهد بود ولی بیشترین تاثیر را خود سیاست های چین بر بازار دارد، چون بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده بسیاری از کالاها و فلزات در جهان از جمله فولاد است.
به عنوان مثال تولید فولاد چین بالغ بر یک میلیارد تن است ولی ۹۰ درصد تولید داخلی خود را مصرف می کند، طبیعتا سیاست های چین تاثیرگزاری بسیارزیادی روی قیمت کامودیتی ها خواهد داشت.
امسال چین نزدیک به یازده ماه را پشت سر گذاشته و هنوز نتوانسته است به اهداف رشد اقتصادی ۵٪ خود دست پیدا کند. شاید این بر میگردد به اشتباهات محاسباتی چین در ۶ ماه اول امسال ولی شش ماه که گشت از ماه ۷-۸ نگران شد.
وضعیت بازار مسکن چین خوب نیست و از ماه اکتبر ( ۱۰ میلادی) به فکر تزریق بستههای حمایت مالی افتاد که شاهدیم این بسته ها بعد از هفته اول تعطیلات ماه اکتبر اعلام شد و خیلی حس خوشبینانهای به بازار القاع کرد ولی بعد از چند روز یک عدم اطمینانی ایجاد شد و مجددا بازار سقوط کرد.
نهایتا چین مجبور شد با تغذیه مجدد بسته حمایتی یک نواسان گیری کرده و بازار از یک حدی پایین تر نیامد ولی شاهدهستیم وضعیت کل بازار فولاد و فلزات از جمله فولاد، سنگ آهن، مس، سرب، روی و آلومینیوم چندان خوب نبوده و رضایت بخش نیست و این ها همه تاثیر چین بر بازار جهانی است.
سال گذشته نیز چین رشد اقصادی ۵ درصد ر اهدف گذاری کرد و دیدیم به هر ترتیبی بود این هدف را محقق کرد. به نطر اینجانب امسال نیز چین خواهد توانست به این هدف برسد حتی اگر مجبور شود در پایان ماه ژانویه و قبل از تعطیلات عید شکوفه های چین این مهم محقق گردد. ولی فراموش نکنیم چین مشابه خیلی از کشورها اطلاعاتی که بروز می دهد لزوما صدرصد درست نیست و و چه بسا اعداد قبلی که در پایان ماه هشتم میلادی امسال ارائه داد که گواه رشد اقتصادی محقق شده ۴.۶ درصدی بود مقداری با واقعیت اختلاف داشته باشد.
حال که آقای ترامپ در روز اول بهمن (۲۰ ژانویه) مجددا به کاخ سفید برمیگردد چین می بایستی با احتیاط بیشتری اهداف رشد اقتصادی خود را برای سال ۲۰۲۵ تعیین کند چون می داند ترامپ نه تنها بر واردات فولاد و آلومینیوم چین چون دوره قبل عوارض وارداتی می بندد بلکه عرصه را بر صادرات خوروی های الکتریکی چین نیز تنگ تر خواهد کرد که خود عامل تضعیف قیمت مس خواهد بود.
باید منتظر باشیم و ببینیم که این دو ابر قدرت اقصادی جهان چه اهدافی را برای سال ۲۰۲۵ اتخاذ خواهند کرد.
منبع: وبسایت شخصی کیوان جعفری طهرانی