به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: محمد آقاجانلو گفت: همکاری های ایمیدرو و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و تحقیقات، گامی در جهت استفاده از توانمندی نیروی مستعد انسانی و رفع نیازهای بخش معدن و صنایع معدنی است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در این نشست که سمیه خلوصی معاون برنامه ریزی و توانمندسازی و مجید وفایی فرد مدیر مرکز نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) و همچنین دکتر زراسوندی و دکتر طاهرخانی مشاوران معاون وزیر علوم و تحقیقات و فناوری حضور داشتند، تصریح کرد: با توجه به تجربه وزارت علوم در ایجاد پارک های فناوری و پردیس های علم و فناوری و همچنین اقدامات شرکت های حوزه معدن و صنایع معدنی در بومی سازی، می توان با بهره گیری از ظرفیت های قانونی موجود، به تقاضاهای این بخش پاسخ داد.
وی در عین حال بر ارایه روشی کارآمد و عملگرایانه تاکید کرد و افزود: بررسی مسائل حقوقی، مالی، نحوه تامین بودجه و … باید به گونه ای باشد که بتوان ضمن دوری گرفتن از رفتارهای شعارگونه، شرایط همکاری با بخش خصوصی را تسهیل کرد و از توان این شرکت ها برای انجام پژوهش های تقاضامحور و رسیدن به محصول دانش بنیان استفاده به عمل آورد.
آقاجانلو ادامه داد: امروزه گلوگاه هایی در زنجیره تامین و نیز تولید محصولات با فناوری و ارزش افزوده بالا معدن و صنایع معدنی وجود دارد که تنها از مسیر پژوهش های تقاضا محور و فناوری قابل برطرف شدن است.
ایجاد انگیزه نزد نخبگان داخلی
وی تحقق چنین هدفی را سبب ایجاد انگیره نزد شرکت های خصوصی، نیروهای نخبه و تحصیلکرده برای فعالیت در کشورمان، توصیف کرد و گفت: تهدیدی که اکنون در فضای تحریم برای کشور ایجاد شده ، -با توجه به وجود چنین افرادی- قابلیت تبدیل شدن به فرصت را دارد که این امر با طراحی مدلی کارآمد و حضور نیروهای انسانی کارآزموده و مستعد عملی است.
آقاجانلو با اشاره به وجود مراکز تحقیقاتی در زیرمجموعه های ایمیدرو، اظهار داشت: لازم است پیش از طراحی مدل همکاری و ایجاد نهادی مشترک، توانمندی بازوهای فناوری و تحقیقاتی این سازمان از جمله ایمینو و مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران، از سوی وزارت علوم بررسی و سپس گام های بعدی برداشته شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو، تهیه نقشه راه توسعه همکاری با وزارت علوم را شروعی مناسب و قابل اتکا دانست و اظهار داشت: با تشکیل کارگروهی مشترک و با بهره گیری از امکانات دو طرف می توان طرح اولیه را تهیه کرد.
محمد نبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز با ابراز قدردانی از آمادگی ایمیدرو برای همکاری های دوجانبه، گفت: وجود پارک ها و پردیس های علم و فناوری، شرایط مساعدی را برای حضور و فعالیت شرکت های دانش بنیان فراهم ساخته و علاوه بر این، تسهیلاتی که قانون در حوزه معافیت های مالیاتی، عوارض و … برای این مراکز در نظر گرفته، می تواند به توسعه همکاری ها با حوزه معدن بینجامد.
وی نیز با تاکید بر طراحی مدلی اقتصادی برای توسعه همکاری ها، افزود: مهمترین ویژگی پارک های علم و فناوری این است که شبکه ای هم افزا از دانش بنیان ها ایجاد کرده اند.
شهیکی ادامه داد: با دیدگاه ایمیدرو مبنی بر در نظر گرفتن تمامی ارکان همکاری و فعالیت اقتصادی، هم نظر هستیم و می توان آن را در قالب ماموریتی مشخص تعریف و اجرایی کرد.
وی یادآور شد: با استفاده از تجارب گذشته و امکانات و مراکز تحقیقاتی موجود، مدلی عملیاتی تعریف خواهد شد.
در این نشست سمیه خلوصی معاون ایمیدرو توضیحاتی درباره اهمیت جایگاه شرکت های دانش بنیان برای رفع نیازهای زنجیره معدن و صنایع معدنی ارایه کرد. علاوه بر این، مجید وفایی فرد مجری مرکز نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) با برشمردن جایگاه این مرکز، فعالیت های ایمینو در توسعه زیست بوم فناوری و نیز همکاری با شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری را برشمرد.