به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: هند ۱.۲ میلیارد دلار جهت احداث یک کارخانه با ظرفیت تولید یک میلیون مس سرمایهگذاری کرده است که فاز اول این کارخانه تا فوریه ۲۰۲۵ با ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار تن به مرحله بهرهبرداری میرسد. طبق ادعای رویترز هند با احداث این کارخانه مس به یکی بزرگترین تولیدکنندگان مس در جهان تا سال۲۰۳۰ تبدیل خواهد شد.
طبق ادعای رویترز هند تا سال ۲۰۳۰ به یکی بزرگترین تولیدکنندگان مس در جهان تبدیل خواهد شد. بررسیها نشان میدهد هند پیشتر نیمی از نیاز خود به مس را از طریق کارخانه ودانتا (Vedanta) با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن مس تأمین میکرد.
ولی این کارخانه از سال ۲۰۱۸ به دلیل قدیمی بودن تجهیزات و موقعیت مکانی نامناسب تعطیل شد تا دولت هند تمام نیاز خود به فلز سرخ را از طریق واردات تأمین کند. به گفته وزیر صنعت و معدن هند میزان واردات مس تصفیه شده به کشور در طول سال مالی منتهی به مارس ۲۰۲۴ حدود ۳۶۳ هزار تن برآورد شد که این رقم در مقایسه با سالهای گذشته رشد چشمگیری پیدا کرده است.
همچنین میزان مصرف سالانه مس در هند حوالی ۷۵۰ هزار تن محاسبه میشود که هندیها ناچار به واردات بیش از ۵۰۰ هزار تن مس هستند چراکه اکنون کارخانههای کوچکی در این کشور فعالیت میکند و میزان تولید آنها جوابگوی تقاضا نیست. به اعتقاد وزیر صنعت و معدن هند مس یک ماده معدنی حیاتی به حساب میآید و در بخشهای اساسی کشور از جمله تولید لوازم خانگی، بخش مسکن و ساخت و ساز، صنایع مرتبط با انتقال انرژی سبز مانند وسایل نقلیه الکتریکی، نیروگاه های خورشیدی و بادی و … کاربرد دارد. به دنبال این موضوع دولت هند بیش از یک میلیارد دلار برای احداث یک کارخانه مس سرمایهگذاری کرده است تا از واردات مس تا سال ۲۰۲۸ بینیاز شود.
خودکفایی هند در تولید مس با احداث کارخانه آدانی
کارخانه مس آدانی در شهر غربی Mundra در گجرات هند قرار دارد که دولت هند حدود ۱.۲ میلیارد دلار برای احداث این کارخانه سرمایهگذاری کرده است. طبق بررسی های رویترز ظرفیت اولیه کارخانه مس آدانی معادل ۵۰۰ هزار تن خواهد بود و هند برنامه افزایش ظرفیت تولید این کارخانه تا یک میلیون تن مس در سال را تا ۲۰۲۸ -۲۰۲۹ دارد.
با این حال فاز اول کارخانه آدانی تا فوریه ۲۰۲۵ با ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار تن به مرحله بهرهبرداری میرسد تا هند در طول سال میلادی آینده نیازی به واردات این فلز معدنی نداشته باشد. همچنین کارشناسان حوزه انرژی پیشبینی میکنند حرکت دهلی نو به سمت انرژی های پاک، وسایل نقلیه الکتریکی و سایر تغییرات در حوزه انرژی های تجدیدپذیر منجر به رشد دو برابری تقاضا برای مس در این کشور تا سال ۲۰۳۰ خواهد شد که کارخانه آدانی قادر به پوشش این تقاضا خواهد بود.
در مقابل برخی از کارشناسان مدعیاند هندی در تأمین سنگ معدن این کارخانه طی سالهای آینده با چالشهای جدی مواجه خواهند شد.
منبع: منبع: ایراسین