به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: به گفتهی علیاکبر الوندیان صنعت سیمان در راستای کمک به تعدیل ناترازی انرژی کشور، وارد حوزههای جدیدی از جمله تولید سیمانهای نوین و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر شده است.
نشست خبری انجمن سیمان امروز با محوریت همایش و نمایشگاه فنآوریهای نوین در صنعت سیمان که روزهای ١١ و ١٢ دی ماه برگزار خواهد شد، با حضور اعضای هیات مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان و مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت رستاک پادویژن مجری نمایشگاه مذکور در محل انجمن سیمان برگزار شد.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ناترازی انرژی را چالش کلیدی صنعت سیمان دانست و اظهار داشت: محدودیتهای انرژی، به ویژه در تابستان که برق به مدت ۱۲ ساعت قطع میشود، موجب کاهش تولید سیمان و ذخایر کلینکر شده است. در سالجاری به دلیل محدودیتهای برقی، تنها ۵۰ درصد ظرفیت ذخایر کلینکر ذخیره شد.
الوندیان افزود: طبق آمار، در هشت ماهه امسال تولید کلینکر حدود ۵۰ میلیون تن بوده که سه میلیون تن کمتر از سال گذشته است. در تولید سیمان نیز با کاهش ۴۰۰ هزار تنی نسبت به سال گذشته مواجه بودهایم.
وی در خصوص وضعیت ذخایر کلینکر گفت: با وجود کاهش تولید سیمان، در برخی ماهها ذخایر کلینکر افزایش یافت، اما این روند نمیتواند به طور دائم ادامه یابد و نگرانیها از کاهش تولید همچنان وجود دارد.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان در ادامه سخنان خود به مشکلات پیش روی صنعت به دلیل محدودیتهای برق و گاز اشاره کرد و افزود: در مهرماه محدودیتهای تولید به دلیل کمبود گاز آغاز شد و اکنون هر دو محدودیت برق و گاز بر صنعت سیمان تاثیرگذار هستند.
وی همچنین گفت: با شروع محدودیتهای ۱۲ ساعته برق، کورهها به طور کامل متوقف میشوند چرا که برای راهاندازی دوباره کورهها، به حداقل ۳۶ ساعت زمان نیاز است.
الوندیان در بخش دیگری از صحبتهای خود بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین در صنعت سیمان تاکید کرد و افزود: نمایشگاه فنآوریهای نوین که امسال برگزار میشود، فرصت خوبی برای معرفی دستاوردها و چالشهای صنعت سیمان است. ما امیدواریم با کمک این فناوریها بتوانیم به مشکلات موجود غلبه کنیم.
وی همچنین از ورود صنعت سیمان به حوزه انرژی های خورشیدی و نیروگاههای CHP خبر داد و گفت: صنعت سیمان طبق قوانین مکلف است که تا پنج سال آینده پنج درصد از مصرف انرژی خود را از منابع خورشیدی تامین کند. تاکنون ۲۲ مگاوات انرژی خورشیدی نصب شده و تا پایان سال به ۶۰ مگاوات خواهیم رسید.
الوندیان به مزایای تولید سیمان آمیخته اشاره کرد و گفت: سیمان آمیخته از نظر انرژی مصرفی بهینهتر است و دوام بالاتری دارد. این نوع سیمان به ویژه در ساخت سدها کاربرد فراوان دارد. اکنون تعداد زیادی شرکت به تولید سیمان آمیخته وارد شدهاند و حدود ۷ تا ۱۰ درصد سیمان عرضه شده در بورس کالا از این نوع است.
وی همچنین از برنامهریزی برای عرضه تنوع بیشتری از سیمان آمیخته در بورس کالا در آینده نزدیک خبر داد.
محمود بندرچی مدیرعامل شرکت رستاک پادویژن مجری برگزاری این نمایشگاه نیز بیان کرد: صنعت سیمان ایران در تاریخ ۱۱ و ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳، همایش و نمایشگاه “فنآوریهای نوین در صنعت سیمان” را در هتل المپیک برگزار خواهد کرد.
وی افزود: در این رویداد، شرکتهای برتر سیمانی جدیدترین دستاوردها و فناوریهای نوین خود را به نمایش خواهند گذاشت و چالشها و راهکارهای ارتقای وضعیت این صنعت مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.