به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: همچنین میتوان از این روش برای احیاء هیدروکسید سدیم (جریان کاستیک مستعمل) مورد استفاده در واحدهای مراکس که از کاستیک برای کاهش غلظت گوگرد و مرکاپتانهای موجود در برش های هیدروکربنی استفاده میکنند، بهره برد. حذف ترکیبات مرکاپتانی از برش های نفتی مختلف و همچنین نفت خام با استفاده از فرآیند DMD امکان پذیر است که مراحل متعددی را در بر میگیرد.
دانش فنی تولید این کاتالیست، برای نخستین بار در ایران و به صورت یک کاتالیست هتروژن، توسعه داده شده است. نمونه این کاتالیست در کارخانه خوارزمی تولید و عملکرد آن طی تست های متعدد، در مقیاس آزمایشگاهی و همچنین پایلوت کانتینیوس آزمایشگاهی طراحی شده و با خوراک پالایشگاه های مختلف مورد ارزیابی کامل قرار گرفته است.
در حال حاضر برای احیای کاستیک موجود در واحدهای مرکاپتان زدایی از کاتالیست های مایع نظیر کبالت فتالوسیانین همگن با فرآیند اکسایشی استفاده می شود که این کاتالیست ها مشکلاتی نظیر آلودگی پساب و مشکلات زیست محیطی را به دنبال دارند.
اکنون مفتخریم که اعلام کنیم این محصول استراتژیک که تولید آن حاصل تلاش نخبگان داخلی و متخصیص گسترش فناوری خوارزمی است، قابلیت تولید در مقیاس صنعتی را دارد و می تواند برای مصارف متعدد مورد استفاده قرار گیرد و سهمی قابل ملاحظه در کاهش آلودگی های زیست محیطی ایفا کند.