به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: کارشناس ارشد بازارهای جهانی گفت: انتظار میرود روند حذف ارز نیمایی موفقیتآمیز باشد؛ البته به شرط آنکه نرخ ارز توسط بانک مرکزی به درستی مدیریت شود؛ چرا که بانک مرکزی در تعیین نرخ ارز، قیمتسازی میکند.
کیوان جعفری طهرانی در خصوص تاثیر بازار ارز توافقی در صنعت فولاد بیان کرد: با وجود اینکه حذف ارز نیمایی منجر به افزایش شدید نرخ دلار در بازار آزاد شد؛ اما معتقدم یکی از دولتها در طول ۳۰ سال گذشته باید این اقدام را انجام میداد و بسیاری از دولتها از این کار اجتناب میکردند. هرچند ممکن است ارز نیمایی به شکل فعلی مدت زیادی فعال نبوده باشد؛ اما بحث اصلی درباره تک نرخی شدن ارز است.
وی با تاکید بر اینکه ارز توافقی میتواند شرایط بهتری برای توسعه صادرات فراهم کند، گفت: در سال جاری، از ابتدای سال تا پایان آذرماه، صادرات زنجیره فولاد به ویژه در نیمه اول کاهش چشمگیری داشته که دلیل اصلی آن، الزام صادرکنندگان به بازگرداندن ارز به سامانه نیما بوده است.
کارشناس ارشد بازارهای جهانی ادامه داد: انتظار میرود روند حذف ارز نیمایی موفقیتآمیز باشد؛ البته به شرط آنکه نرخ ارز توسط بانک مرکزی به درستی مدیریت شود. از طرفی، میتوان گفت بانک مرکزی در تعیین نرخ ارز نقش مؤثری دارد و حتی قیمتسازی میکند.
طهرانی افزود: همچنین تاثیر حجم خرید دلار توسط مردم برای حفظ ارزش سرمایه و جلوگیری از کاهش قدرت پول ملی بسیار بیشتر از فروش ارز توافقی است؛ چرا که ترس از کاهش ارزش پول ملی، همچنان مردم را به خرید ارز سوق میدهد.
به گفته وی، بانک مرکزی طبق روال معمول خود در سه ماهه پایانی سال به دلیل کسری بودجه، ارز را به بازار عرضه میکند و هیچ مبنای منطقیای وجود ندارد که بگوییم چرا نرخ ارز بهطور ناگهانی افزایش یا کاهش مییابد؛ جز اینکه بانک مرکزی نقش مؤثری در این تغییرات دارد.
کارشناس ارشد بازارهای جهانی در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس، انتظار میرود در دوره ریاست جمهوری ترامپ، قیمت دلار به ۱۰۰ هزار تومان برسد. افزایش شدید قیمت ارز از ۶۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان که در طول یک ماه اخیر رخ داده، تا حدی تحت تأثیر حذف ارز نیمایی بوده؛ اما به نظر میرسد دخالت بانک مرکزی عامل اصلی این روند صعودی است. در واقع این نهاد با دخالت در میزان عرضه، قیمت دلار و بازار را کنترل میکند.
منبع: وبسایت شخصی کیوان جعفری طهرانی