به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، فولاد هرمزگان از سال 1399 تا پایان آذرماه سال جاری، توانسته است با همکاری شرکتهای سازنده داخلی و دانشبنیان، صدها قطعه و تجهیز را برای نخستین بار بومیسازی کند و پیشبینی میشود صرفهجویی ارزی حاصل از بومیسازی (ساخت داخل برای اولین بار) این قطعات از سال مذکور تا پایان امسال 2900 درصد رشد داشته باشد.
وی افزود: بومی سازی قطعات و فرایندهای صنعتی یکی از عوامل تاثیرگذار بر کاهش وابستگی به تامین اینگونه اقلام از خارج کشور و درنتیجه توانمندسازی ملی و رونق تولید به شمار میرود. بومی سازی بر چهار محور استراتژیک «کاهش ارزبری، افزایش بهرهوری و سودآوری بنگاهها، کاهش هزینههای تمامشده و ارتقای توان ساخت داخل» استوار است.
ابوعطیوی خاطرنشان کرد: مهمترین دلایل بومی سازی کاهش انحصار در تامین قطعات خارجی، کاهش وابستگی تأمین قطعات به ارز، کاهش هزینه همزمان با حفظ کیفیت قطعات، کوتاه شدن مدتزمان تامین، ارتقای دانش فنی شرکت فولاد هرمزگان در زمینه ساخت قطعات، کمک به ارتقای توان مهندسی شرکتهای سازنده داخلی و عملیاتی کردن توان علمی موجود در کشور در راستای رفع نیازهای صنعت است.
سرپرست معاونت بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان تصریح کرد: در فولاد هرمزگان با کمک واحدهای مرتبط ازجمله بومی سازی، بهرهبرداری و خرید توانستیم به دستاوردها و موفقیتهای کمنظیری در جهت بومیسازی تجهیزات و قطعات یدکی برسیم و در این زمینه رشد خوبی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بومیسازی دهها قطعه و تجهیز برای نخستین بار، شناسایی ارتباط با سازندگان دانش بنیان و مطرح داخلی، نقشه برداری و کدگذاری قطعات و تجهیزات، کاهش زمان تأمین و موارد دیگری از این دست مهمترین مزایایی بوده که در این زمینه برای فولاد هرمزگان حاصل شده است.
به گفته ابوعطیوی، رشد بومی سازی و ساخت داخل در فولاد هرمزگان حاکی از آن است که در مسیر صحیح حرکت میکنیم و توانستهایم با تکیهبر توان داخلی، بهتدریج وابستگی خود را به قطعات و تجهیزات خارجی کاهش دهیم. قطعاً این روند ادامه مییابد و با کمک سازندگان داخلی خواهیم توانست تمامی نیازهای خود را تأمین کنیم.