14588 1403/10/17 - 15:00 سیامک راشت نیا

جانجا؛ تحول آفرین در شرق کشور/ ویدئو

پروژه عظیم مس جانجا در سیستان و بلوچستان با سرعت قابل توجهی در حال پیشرفت است. براساس آخرین گزارش‌ها، بخش اجرایی احداث کارخانه تغلیظ حدود ۵ درصد از برنامه زمان‌بندی جلوتر است.

جانجا؛ تحول آفرین در شرق کشور/ ویدئو

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: حسین ابراهیمی نسب، مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا، در گفت‌وگویی اعلام کرد که طرح معدن مس جانجا یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های شرق کشور است که در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است و  علاوه بر توسعه صنایع پایین‌دستی، موجب ایجاد اشتغال و تحولات گسترده‌ای در استان خواهد شد.

ابراهیمی نسب همچنین بر اهمیت تأمین ماده معدنی اکسیدی و سولفیدی برای کارخانه‌های لیچینگ و تغلیظ در بخش عملیات معدنی این پروژه تأکید کرد.

وی اظهار داشت: در این بخش، تاکنون عملیات ژئوفیزیک در مساحتی بالغ بر ۱۹۵ کیلومتر مربع انجام شده است همچنین، بیش از ۳۸ هزار متر حفاری اکتشافی صورت گرفته و بیش از ۱۱ میلیون تن باطله و ۳۵۰ هزار تن خاک اکسیدی برداشت شده است.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا، از پیشرفت قابل توجه عملیات معدنی در این پروژه خبر داد و گفت: تکمیل مطالعات جامع زمین‌شناسی، هیدرولوژی و هیدروژئولوژی به همراه فعالیت‌های مهندسی معدن، گام‌های مهمی در این پروژه محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: اخذ مجوزهای لازم برای احداث کارخانه تولید مواد منفجره و انبار ناریه و آغاز عملیات اجرایی پیمانکار، نشان از سرعت بخشیدن به روند اجرای این طرح است؛ تامین دو دستگاه آنفوتراک و انجام ارزیابی‌های دقیق زیست‌محیطی نیز از دیگر دستاوردهای مهم این پروژه است.

ابراهیمی نسب با اشاره به پیشرفت چشمگیر پروژه لیچینگ، اعلام کرد: احداث کارخانه‌ای برای تولید سالانه ۳ هزار تن مس کاتد در دستور کار قرار دارد که در همین راستا، بزرگترین سازه فروشویی هیپ لیچینگ کشور با مساحت ۶۰۰ هزار متر مربع در حال ساخت است که تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

مدیرعامل شرکت جانجا در ادامه به جزئیات عملیات اجرایی پرداخت و گفت: در سه ماهه گذشته، بیش از ۳۳۱ هزار متر مکعب خاکبرداری و ۴۴۳ هزار متر مکعب خاکریزی با استفاده از ۱۵۵ دستگاه ماشین‌ آلات انجام شده است که این عملیات حدود ۶۰ درصد از کل عملیات خاکبرداری را شامل می‌شود، نشان از پیشرفت قابل‌توجه پروژه دارد، همچنین، تامین و حمل بخش قابل توجهی از مواد اولیه مورد نیاز مانند ژئوتکستایل، ژئوممبران و لوله‌ها به اتمام رسیده است.

وی اظهار داشت: با توجه به پیشرفت مطلوب پروژه، انتظار می‌رود فاز اول این طرح تا پایان سال جاری آماده دریافت خاک‌های اکسیدی استخراج‌شده از معدن شود.

مدیرعامل شرکت جانجا دربخش دیگری از صحبت‌های خود به تشریح پیشرفت چشمگیر بخش کارخانه تغلیظ پرداخت و بیان کرد: انتخاب مشاور و پیمانکار کارخانه تغلیظ با ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره، به همراه انجام مطالعات و آزمایش‌های دقیق در یک شرکت معتبر خارجی، به اتمام رسیده است. همچنین، عملیات اجرایی در کارگاه پیمانکار با سرعت قابل توجهی در حال انجام است و در سه ماهه اخیر پیشرفت قابل توجهی در ساخت ساختمان‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز حاصل شده است.

وی توضیح داد: تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار متر مکعب خاکبرداری، ۲۳۰۰ متر مکعب بتن‌ریزی و بیش از ۶۶۰ تن سازه فلزی انجام شده است همچنین سالن اصلی کارخانه تغلیظ با مساحت تقریبی ۱۵ هزار متر مربع، مراحل پایانی بتن‌ریزی را پشت سر می‌گذارد؛ تونل استوک پایل نیز پیشرفت قابل توجهی داشته و حدود ۸۰ درصد از عملیات خاکبرداری آن به پایان رسیده است.

مدیرعامل شرکت در ادامه به پیشرفت کلی پروژه اشاره کرد و افزود: در سه ماهه اخیر، پیشرفت پروژه احداث کارخانه تغلیظ در بخش‌های مهندسی، تامین تجهیزات و اجرا به ترتیب بیش از ۵ درصد، ۳ درصد و ۳.۶۵ درصد افزایش یافته است، این بدان معناست که پروژه در بخش اجرا حدود ۵ درصد از برنامه زمان‌بندی جلوتر است.

وی به پروژه‌های زیرساختی نیز اشاره کرد و گفت: در بخش زیرساخت‌ها، اقدامات مهمی مانند خرید پساب مورد نیاز کارخانه، انتخاب مشاور و پیمانکار برای تامین برق و مخابرات انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا درباره سرمایه‌گذاری این طرح، اعلام کرد: حدود ۴۵۰ میلیون یورو برای اجرای این پروژه عظیم پیش‌بینی شده است.

وی ضمن تشکر از حمایت سهامداران، افزود: سرمایه شرکت به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده و مجمع عمومی افزایش سرمایه شرکت را از ۲۰ هزار میلیارد تومان به ۷۰ هزار میلیارد تومان تصویب کرده است.

ابراهیمی نسب در خصوص اشتغال‌ زایی این پروژه بیان کرد: در حال حاضر حدود ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم در پروژه مشغول به کار هستند که با بهره‌برداری کامل از کارخانه فلوتاسیون، پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۵۰۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار شوند.

مدیرعامل شرکت جانجا در خصوص چالش های شرکت به مواردی مانند تامین منابع ارزی، انتقال ارز و مشکلات مرتبط با واردات تجهیزات اشاره کرد.

وی در پایان با اشاره به قرارداد منعقد شده با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و پیشرفت مطلوب پروژه، اعلام کرد که در ابتدای سال ۱۴۰۶ شاهد بهره‌برداری از این طرح خواهیم بود.

یادآور می‌شود؛ پروژه عظیم معدنی و صنعتی مس جانجا با هدف تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس و در آینده‌ای نزدیک ۳ هزار تن کاتد مس در حال اجراست. این پروژه  در منطقه شرق کشور و در استان سیستان و بلوچستان واقع شده، با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون یورویی و تحت مدیریت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در حال پیشرفت است.

شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی نظیر گل‌گهر، چادرملو، گهرزمین، تجلی توسعه معادن و فلزات و سرمایه گذاری غدیر نیز به عنوان سهامداران اصلی در این پروژه مشارکت دارند. با اجرای کامل این طرح، سالانه ۱۶ میلیون تن ماده معدنی استخراج شده و پس از فرآوری، ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶ درصد تولید خواهد شد که منجر به درآمد سالانه ۳۰۰ میلیون دلاری برای منطقه و تحولات چشمگیر در اقتصاد منطقه و کشور خواهد شد.

لینک کوتاه: https://miningandsteel.com/n/44561
آخرین خبرها