به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: از روابط عمومی ایمیدرو، رئیس هیات عامل ایمیدرو، خواستار تقویت ارتباط دوسویه با رسانه ها برای هموار سازی مسیر توسعه بخش معدن و رفع چالش های این حوزه شد.
وی با بیان اینکه این نشست ها با اهالی رسانه شامل تخصصی، نشریات و پایگاه های خبری نیز برگزار خواهد شد، گفت: رسانه ها ابزارهای متفاوتی برای معرفی بیش از پیش معدن و صنایع معدنی در اختیار دارند که می تواند تسهیل گر رشد این بخش باشد.
معاون وزیر صمت، اظهار داشت: این سازمان در نظر دارد پتانسیل ها و مسائل پیش روی این حوزه را با همکاری رسانه ها و به صورت موضوعی و با تشکیل کارگروه های تخصصی پیگیری کند.
وی به اهداف کلان بخش معدن اشاره کرد و گفت: هدفی که در قانون برنامه هفتم پیشرفت برای رشد حوزه معدن و همچنین تحقق خواسته رهبر انقلاب به منظور جایگزینی با درآمدهای نفتی، با همکاری تعاملی با رسانه ها، قابل دستیابی است.
معاون وزیر صمت با برشمردن توانمندی های این حوزه، اظهار داشت: بخش معدن و صنایع معدنی در حالی که تنها 5درصد مصرف گاز، کمتر از 2درصد از مصرف آب و حدود 7درصد مصرف برق کشور را دارد، اما نقش قابل توجهی در ارزآوری، ایجاد اشتغال، کاهش فاصله طبقاتی، جلوگیری از مهاجرت، تقویت و توسعه زیرساخت ها و در یک کلام توسعه کشور ایفا می کنند.
به گفته آقاجانلو، ارزش صادرات معدن و صنایع معدنی در سال گذشته از 13.6میلیارد دلار عبور کرد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری شرکت های این بخش برای توسعه زیرساخت ها، گفت: معدن و صنایع معدنی از سال های گذشته توجه ویژه ای برای ایجاد نیروگاه ها و احداث خطوط انتقال آب داشته اند به طوری که تاکنون 2400مگاوات نیروگاه جدید تولید برق ایجاد کرده اند که با احتساب نیروگاه های قبلی، به ظرفیت 5هزار مگاوات تولید برق دست یافته اند.
آقاجانلو سرمایه مورد نیاز برای تحقق اهداف برنامه هفتم را 30 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: در حالی که شرکت ها باید بر جذب سرمایه برای توسعه متمرکز شوند با چالش های ناترازی در برق، گاز، آب و ... مواجه هستند.
وی دریافت مجوز اکتشاف را از دشواری های این حوزه دانست و گفت: توسعه معدن از اکتشاف آغاز می شود اما امروزه برخی شرکت ها برای اخذ مجوزهای لازم اکتشاف (به منظور تامین خوراک آینده)، دچار مشکلاتی هستند.
معاون وزیر صمت ادامه داد: از سویی صدور مجوزهای بی رویه احداث واحدهای فولادی، مشکلاتی در سال های آتی برای تامین مواد اولیه، آب، گاز، برق، جاده و ... ایجاد می کند در حالی که برخی از این طرح ها از منطق اقتصادی و بازار مصرف به دور هستند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: اکنون 50 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد خام داریم در حالی که تنها حدود 30 میلیون تن فولاد در کشور تولید می شود. یه گفته وی، استفاده از ظرفیت های خالی، بسیاری از مشکلات تولید را برطرف می کند به شرط آنکه انرژی مورد نیاز در اختیار این بخش قرار گیرد.
در این نشست خبرنگاران خبرگزاری ها نیز به بیان پیشنهادهای خود به منظور تقویت جایگاه حوزه معدن، راهکارهای معرفی و ارایه توانمندی ها و همچنین نکات برون رفت از چالش ها پرداختند. افزایش تعاملات دو سویه با رسانه ها، نشان دادن ثمرات توسعه معدنکاری به مخاطبان به ویژه مردم مناطق معدنی، معرفی مناطق توسعه یافته معدنی به عنوان الگو، بهره گیری از جایگاه دانشگاه ها و استادان، تقویت همکاری ها با مراکز آموزشی، تعامل با هنرمندان و استفاده از زبان هنر، برگزاری رویدادهای تخصصی، همکاری با متخصصان و کارشناسان اقتصادی و فعالان بورس و ... از جمله پیشنهادهای ارایه شده نمایندگان خبرگزاری ها در این نشست صمیمانه بود.