14804 1403/11/01 - 11:24 سیامک راشت نیا

رتبه‌ بندی شرکت‌ های برتر؛ شفافیت و نوآوری در فضای کسب‌ و کار

در بیست و هفتمین همایش سالانه شرکت‌ های برتر تاکید زیادی بر اهمیت شفافیت در فضای کسب‌وکار و استفاده از مدل‌های رتبه‌بندی برای بهبود عملکرد شرکت‌ها شد.

رتبه‌ بندی شرکت‌ های برتر؛ شفافیت و نوآوری در فضای کسب‌ و کار

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: اصغر مصاحب مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این همایش با اشاره به چالش‌های کنونی بنگاه‌ها، به ویژه مشکلات در جذب و نگه‌داشت نیروی انسانی و استعدادهای برتر، گفت: شفافیت در فضای کسب‌ و کار نتیجه مستقیم رتبه‌بندی‌هاست که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا ضمن ارزیابی عملکرد خود، بتوانند در رتبه‌بندی‌های جهانی نیز حضور پیدا کنند.

وی همچنین به اهمیت دیجیتال شدن و حرکت به سمت فناوری‌های نوین برای افزایش بهره‌وری شرکت‌ها اشاره کرد و افزود: در دنیای امروز، جذب سرمایه‌گذاری‌ با دشواری‌هایی روبه‌رو است که بسیاری از بنگاه‌ها با آن مواجه‌اند.

مصاحب همچنین نقش مهم شرکت‌ های دانش‌ بنیان در اقتصاد کشور را ستود و افزود: حضور این شرکت‌ها در میان ۱۰۰ شرکت برتر نشان می‌دهد که آنها تاثیرگذاری قابل توجهی دارند.

بهنام فیض آبادی، دبیر مرکز رتبه‌بندی شرکت‌های برتر، نیز در این همایش با اشاره به تاریخچه رتبه‌بندی‌ها اظهار داشت: اولین رتبه‌بندی شرکت‌ها در سال ۱۳۷۷ تنها بر اساس شاخص درآمد انجام می‌شد، اما امسال رتبه‌بندی‌ها بر اساس ۳۳ شاخص کلیدی شامل میزان فروش، سودآوری، صادرات، بهره‌وری، تعداد کارکنان، نقدینگی و ارزش بازار و… انجام شده است.

وی همچنین به مشارکت ۵۰۰ شرکت در رتبه‌بندی امسال اشاره کرد که مجموعاً فروش این شرکت‌ها، ۴۷ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور را تشکیل می‌دهند. نتایج رتبه‌بندی امسال نشان می‌دهد که در شاخص‌های مختلف، شرکت‌هایی چون پتروشیمی خلیج فارس در رتبه نخست فروش، فولاد مبارکه اصفهان در زمینه‌های متعددی چون ارزش افزوده، سودآوری و اشتغالزایی، در موقعیت‌های برتر قرار دارند.

فیض آبادی افزود: هدف اصلی این رتبه‌بندی‌ها تولید اطلاعاتی است که به مدیران کمک کند تا درک بهتری از وضعیت شرکت‌های خود و روندهای بازار داشته باشند و سیاست‌گذاران نیز با استفاده از این داده‌ها، تصمیمات استراتژیک‌تری اتخاذ کنند.

گفتنی است در بیست و هفتمین رتبه‌بندی شرکت‌های برتر، شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس با بالاترین فروش در رتبه نخست قرار گرفت. همچنین، شرکت سرمایه‌ گذاری غدیر و شرکت فولاد مبارکه اصفهان به ترتیب در رتبه‌های پنجم و ششم در شاخص فروش قرار داشتند.

در شاخص ارزش افزوده، فولاد مبارکه اصفهان در رتبه دوم، سرمایه‌گذاری غدیر در رتبه چهارم و شرکت ملی صنایع مس ایران در رتبه پنجم قرار گرفتند.

در زمینه اشتغالزایی، فولاد مبارکه اصفهان در رتبه چهارم قرار گرفت و در شاخص سودآوری نیز این شرکت در جایگاه دوم و شرکت ملی صنایع مس ایران در رتبه پنجم قرار داشتند.

در شاخص صادرات، فولاد مبارکه اصفهان در رتبه پنجم قرار گرفت و در نهایت، در شاخص ارزش بازار، فولاد مبارکه اصفهان در رتبه دوم، شرکت ملی صنایع مس ایران در رتبه سوم و شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در رتبه پنجم قرار گرفتند.

لینک کوتاه:
آخرین خبرها