16026 1404/01/26 - 16:44 سیامک راشت نیا

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان پیشرو در ارتباط جامعه دانشگاهی وشرکتهای دانش بنیان با صنعت فولاد

نامگذاری سال جدید به نام سرمایه گذاری برای تولید لزوم تغییر روند حرکتی در صنایع را بیش از گذشته یادآوری خواهد کرد و در این میان مهمترین موضوع تبیین ارکان آگاهی بخشی و توسعه محور جهت پیاده سازی راهکارهای مؤثر در راستای شعار سال و نیز اقناع افکار منابعی است که بصورت بالقوه آمادگی حضور در طرحهای بزرگ را دارند.

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان پیشرو در ارتباط جامعه دانشگاهی وشرکتهای دانش بنیان با صنعت فولاد

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: صنعت فولاد یکی از صنایع مولدیست که در سالهای گذشته با تکیه بر دانش مدیران بومی و منابع انسانی همواره پرچم کشور در حوزه تولید را برافراشته نگه داشته و نگاه بسیاری را مجذوب توان کیفی محصولات فولادی و معدنی کشور نموده و البته در این مسیر با مهندسی هدفمند بسیاری از محصولات بالادستی زنجیره فولاد را که در گذشته وارد می شد در داخل کشور تولید و در چرخه مصرف قرار دادند.

اما یکی از مهمترین خلاًهای این صنعت نبود پردیس های تخصصی بود که پیش زمینه تخصصی کردن بر پارک های علم و فناوری هستند. در واقع باید اذعان کرد بارش ایده های فکری جدید در صنعت فولاد و حضور حداکثری شرکت های دانش بنیان و جوامع دانشگاهی با احداث پردیس های تخصصی در این صنعت تسهیل و استفاده از منابع مطالعاتی و منابع انسانی آن امکان پذیرتر خواهد بود.

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان اولین و تنها پردیس تخصصی صنایع معدنی در مهرماه 1402 با هدف ایجاد ارتباط موثر بین شرکت های فناور و دانش بنیان با صنایع معدنی جهت حل چالش های موجود در این صنایع و همچنین افزایش ارزش افزوده در زنجیره معدن تا محصول در صنایع معدنی کشور موفق به اخذ مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.

از مهمترین اهداف ایجاد این پردیس می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛

1- فراهم کردن بستر های لازم برای استقرار واحد های فناور و شرکت های دانش بنیان

2- توانمند سازی اقتصادی و افزایش رقابت پذیری واحد های فناور در حوزه صنایع معدنی و فولادی

3- توسعه فناوری و نوآوری و حمایت از ایجاد و توسعه واحد های فناور و کارهای دانش بنیان

4- جاری سازی نتایج تحقیقات و ثروت آفرینی مبتنی بر علم و فناوری

5- ایجاد ارتباط مراکز علمی و پژوهشی با بخش های اقتصادی

6- انتقال، جذب و کسب دانش فنی و سرمایه های داخلی و بین المللی

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان در سال گذشته اقدامات مهمی را انجام داد که سبب تقویت ارتباط و تعامل دانشگاه و شرکتهای دانش بنیان با صنعت فولاد شد.

اهم اقدامات انجام شده در سال گذشته؛

1-ثبت پردیس به عنوان موسسه غیر تجاری در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری: پس از اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت عتف، اقدامات جهت ثبت پردیس در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری انجام شد و در تاریخ 28/06/1403 پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان موسسه غیر تجاری به ثبت رسید.

2- تهیه آیین نامه ها و اسناد بالادستی و تایید توسط شورای سیاست گذاری: یکی از اقدامات مهم صورت گرفته در سال 1403 تدوین آیین نامه های پردیس شامل، قرارداد استقرار، آیین نامه بالاسری قرارداد های انتقالی و … بود که در جلسه شورای سیاست گذاری به تصویب اعضا رسید

3- ایجاد ساختمان مرکزی پردیس فناوری صنایع معدنی و اختصاص فضای استقرار به شرکت های پذیرش شده:ساختمان پردیس فناوری صنایع معدنی در شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان آماده استقرار شرکت های فناور عضو پردیس گردید و تعدادی از شرکت ها در این ساختمان مستقر شدند.

4 – انعقاد قرارداد شرکت های فناور و دانش بنیان با صنایع: با هدف توسعه کسب و کار شرکت های عضو پردیس و همچنین افزایش بهره وری و رفع چالش های شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، این پردیس در سال گذشته موفق به انعقاد قرارداد  با 7 شرکت به ارزش بیش از 300 میلیارد تومان شد.

 

ردیف

عنوان قرار داد

1

نمونه گیر

2

پایلوت پلنت گندله سازی

3

پایلوت پلنت کنسانتره

4

پایلوت پلنت احیا

5

رطوبت سنج و کدورت سنج

6

سامانه سطح سنج

7

رصد خانه هوشمند روابط عمومی

8

سامانه داهی

9

بهینه سازی سیستم اتوماسیون

5 جمع آوری نیاز های پژوهشی و فناورانه صنایع معدنی: از مهمترین اقداماتی که در این پردیس به صورت مستمر انجام می گیرد و در دستور کار قرار دارد جمع آوری نیاز های پژوهشی و فناورانه صنایع معدنیست که هم از طریق سایت پردیس اطلاع رسانی می شود و هم با توجه به ارتباط موثر پردیس با اکوسیستم نوآوری و فناوری و مراکز دانشگاهی در اختیار شرکت های فناور و همچنین متخصصین و اساتید دانشگاهی قرار می گیرد.

گفتنی است از ابتدای شکل گیری پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان تا پایان سال گذشته حداقل 13 عنوان پژوهشی در زمینه های مختلف و با هدف تقویت ساختار تولید و کیفی سازی در این پردیس دریافت و برخی نیز در حال اجرا می باشد.

6-پذیرش شرکتها: در سال 1403 پردیس صنایع معدنی موفق به جذب و پذیرش 10 شرکت رشد یافته شد که دو برابر تعداد مورد انتظار وزارت عتف بود. لازم به ذکرست پذیرش شرکت ها طی چهار جلسه شورای پذیرش صورت گرفت.

محصولات

ردیف

نام محصول

1

*میکرو آلیاژی بوردار 1/5596- 30MnB4

 

2

*تیتانیوم دی اکسید

*وانادیم پنتااکسید

*سولفات کبالت

*سولفات نیکل

*هیدروکسی کلرید مس

*هیدروکسی کلرید روی

3

*آلومینای‌ذوبی(فیوزد آلومینا)

4

*سیستم اتوماسیون صنعتی یکپارچه و هوشمند خطوط تولید

5

*جداکننده مغناطیسی درام خشک و تر (آزمایشگاهی، پایلوت، صنعتی)

*جداکننده مغناطیسی ریکومگ

*جداکننده مغناطیسی بلت

*جداکننده مغناطیسی تر شدت بالا (WHIMS)

*ادی کارنت

6

*دستگاه ویژن اجزا و قطعات سه بعدی

* رطوبت سنج غیر تماسی بر خط

*کدورت سنج

*سطح سنج

7

*پایلوت پلنت لورگی

8

*ابرسامانه هوش مصنوعی یونیتا

9

*دستبند پایش آنلاین سلامت

10

انواع گیربکس های صنعتی

خط برش طولی کویل

یونیتهای هیدرولیک

دستگاه پلیسه گیر لوله های فولادی

11

سامانه واقعیت مجازی

12

*طراحی الکترو موتور با هدف کاهش حجم و وزن نسبت به نمونه های موجود

*طراحی پوسته الکترو موتور با قابلیت جداسازی هسته از پوسته در زمان تعمیرات

*خدمات نگهداری پیشبین و پیشگیرانه موتور های الکتریکی

13

*طراحی و تولید پمپ های دوغاب افقی و عمودی (اسلاری)

*مهندسی معکوس از نمونه مشابه و تغییر طراحی و بهینه سازی عملکرد

*قابلیت انتقال دوغاب با مشخصات فرایندی مختلف کارخانجات معادن

14

بدست آوردن یک محصول >> کاهش بنتونیت

 

7-توزیع جغرافیایی شرکت های عضو پردیس: در حال حاضر شرکتهای عضو پردیس فولاد سنگان در چهار استان خراسان رضوی، تهران، هرمزگان، قزوین و اصفهان دیده می شوند که خراسان رضوی با 7 شرکت بیشترین تعداد شرکتها در این پردیس را در اختیار دارد.

7- ارتباط صنعت و دانشگاه:در سال 1403 تعاملات گسترده ای با دانشگاه فردوسی مشهد صورت گرفت. توافقنامه همکاری با دانشگاه فردوسی در خصوص حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی و همچنین حضور اساتید و دانشجویان در بازدیدهای صنعتی جهت رفع نیاز های پژوهشی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان از اقدامات مهم صورت گرفته در سال 1403 به شمار می رود.

8- حضور نمایشگاهی: در سال 1403 نیز پردیس در نمایشگاه هفته پژوهش تهران، نمایشگاه بومی سازی فولاد تهران و همچنین نمایشگاه صنعت مشهد شرکت کرد و ضمن حمایت و پرداخت گرنت به شرکت های عضو جهت حضور در نمایشگاه ها به ایجاد شبکه سازی و معرفی پردیس به شرکت کنندگان در این رویداد ها پرداخت. همچنین رونمایی از محصولات شرکت های عضو و قرارداها و تفاهم نامه ها در بستر این رویدادها صورت گرفت.

9- ایجاد بسترهای ارتباطی  و شبکه سازی شرکت های فناور و دانش بنیان با صنایع معدنی و اطلاع رسانی و هم افزایی در حوزه صنایع معدنی:ایجاد گروه شبکه شرکت های فناور پردیس فناوری صنایع معدنی با عضویت بیش از 100 نفر از مدیران و کارشناسان صنایع معدنی و شرکت های فناور و دانش بنیان بستری برای هم افزایی و معرفی شرکت ها و آشنایی مدیران و کارشناسان با این شرکت هاست.

10-  آماده سازی طرح جامع پردیس: تسطیح فضای مورد نیاز پردیس و همچنین طراحی های اولیه طرح جامع پردیس از دیگر اقدامات انجام گرفته در سال 1403 بود.

لینک کوتاه:
آخرین خبرها