به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: وی در حاشیه دومین سمپوزیوم بین المللی پژوهشگران فرآوری معدنی عنوان کرد: موضوع بومی سازی به مدیریت توسعه فناوری ایمیدرو محول شده و این مدیریت، پیش از این نیز در حوزه پژوهش و فناوری فعالیت داشته است.
فرشاد با اشاره به سابقه فعالیت در حوزه بومی سازی، گفت: این موضوع از دهه ۱۳۹۰ در شرکتهای بزرگ صنعتی آغاز شد و موج بومی سازی در همان سال ها شکل گرفت.
به گفته وی، نقش ایمیدرو در این میان «تسهیلگری» در فرآیند بومی سازی و ساخت داخل بوده است. وی افزود: طی این مسیر، شرکت های مهندسی توانمندی در کنار شرکت های بزرگ قرار گرفتند. برای نمونه، شرکت فولاد مبارکه اصفهان توانسته است قطعات مهمی را بومی سازی کند و در اختیار صنعت فولاد کشور قرار دهد.
مدیر توسعه فناوری و بومی سازی ایمیدرو گفت: اکنون سامانهای در کشور تشکیل شده که نیازهای داخلی در بحث قطعات فولادی و ماشین آلات درآن به طور مشخص ثبت شده ضمن آنکه نیازهای شرکت های داخلی در این سامانه تعیین شده است.
وی افزود: این سامانه با همکاری انجمن آهن و فولاد ایران طراحی شده و هدف آن، کدگذاری و ثبت متمرکز قطعات فولادی در راستای پیگیری واحد بومی سازی بوده است.
به گفتهی فرشاد، شرکت های فولادساز کشور نیز قطعات مورد نیاز خود را در این سامانه بارگذاری کردهاند و کار بهخوبی در حال پیشرفت است.
وی با اشاره به دستاوردهای مالی این طرح، اظهار داشت: مجموع صرفه جویی ارزی کشور از محل بومیسازی در فاصله سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳، حدود ۳ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار بوده است.
فرشاد در پایان گفت: برای سال جاری نیز هدفگذاری مشخصی در زمینه بومی سازی انجام شده که جزئیات آن به زودی تشریح خواهد شد.