به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: تصمیم سیاست گذاران و مدیران کگهر در افزایش7 هزار و 500 میلیارد تومانی سرمایه این شرکت از محل بازار سرمایه اقدامی مهم در راستای تحقق شعار سال و سوق نقدینگی سرگردان از بازارهای غیرمولد به بخش تولید کشور به شمار میرود.
در حالی گهر زمین اقدام به انتشار اوراق پذیره نویسی کرد که ارزندگی سهام این شرکت، برنامه های توسعهای، چشمانداز روشنی را پیشروی سهامداران این شرکت معدنی و صنعتی قرار میدهد. این افزایش سرمایه منابع مالی لازم برای اجرای پروژههای توسعهای در گهر زمین را فراهم کرده و از بهبود جایگاه این شرکت در بازارهای داخلی و صادراتی حمایت میکند.
عزم گهر زمین در افزایش 100 درصدی سرمایه
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با تصویب هیات مدیره اقدام به پذیره نویسی مالی جهت جذب سرمایههای خُرد و تامین مالی 7هزار و 500 میلیارد تومانی از محل آوردههای نقدی سهامداران کرد. این پذیرهنویسی در روز 27 اردیبهشت ماه آغاز شد و تا دهم خرداد ماه امسال ادامه دارد. به گفته مدیران ارزش گهرزمین این افزایش سرمایه با هدف تامین منابع لازم جهت تقویت عملیات معدنکاری، تکمیل زنجیره فولاد و تسریع در بهرهبرداری از پروژه های جاری، ورود قدرتمند به حوزههای استراتژیک مس و طلا و نیز افزایش شناوری سهام انجام میشود. شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین، با نماد «کگهر» در سال ۸۳ تاسیس و در سال ۹۷ در فرابورس پذیرش و عرضه شد. نام این شرکت در سال ۱۴۰۲، به شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین تغییر یافت و آخرین مرتبه، شرکت از مبلغ ۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان به ۷هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه داد.
اقدام شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین در جذب سرمایههای خُرد از طریق بازار سرمایه و سوق آن به بخش تولید و توسعه در راستای تحقق شعار اقتصادی امسال یعنی سرمایهگذاری برای تولید بوده و فرصتی را برای دارندگان نقدینگی فراهم میکند تا به جای فعالیت در بازارهای غیرمولد نظیر ارز و طلا به بازار سرمایه وارد شده و با خرید سهام این شرکت علاوه بر کسب سود، سرمایه خود را وارد عرصهای مولد و موثر در رشد اقتصادی کنند.
در چنین شرایطی ویژگیهای شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین نظیر برخوداری از ذخایر غنی معدنی، ارزنده بودن سهام آن به نسبت بسیاری از سهامهای بازار، وجود رویکرد توسعهای در میان مدیران و سیاستگذاران این شرکت باعث میشود تا فعالان بازار از خرید سهام این شرکن استقبال کنند. درواقع بازدهی خوب و افق رشد پایدار باعث میشود که گهر زمین بتواند سودآوری مناسبی را برای سهامداران در سالهای پیشرو رقم زده و ارزشآفرینی مطلوبی برای تمامی ذینفعان داشته باشد.
این افزایش سرمایه با هدف تامین منابع لازم بهمنظور تقویت عملیات معدنکاری، تکمیل زنجیره فولاد و تسریع در بهرهبرداری از پروژههای جاری، ورود قدرتمند به حوزههای استراتژیک مس و طلا و نیز افزایش شناوری سهام انجام میشود.
گهر زمین اثرگذار در منطقه
برخورداری از ذخایر غنی معدنی، زیرساختهای توسعهیافته، سودآوری عملیاتی پایدار، و طرحهای توسعهای توجیهپذیر تنها بخشی از ظرفیتهای بنیادی این شرکت است که باعث شده بسیاری از تحلیلگران بازار سرمایه، این سهم را به عنوان یکی از ارزندهترین سهام بازار سرمایه ایران در شرایط فعلی بدانند. گهرزمین با چشماندازی روشن، نهتنها جایگاه خود را در صنعت معدن کشور تثبیت کرده، بلکه با ورود به بازارهای جدید، میتواند به بازیگری اثرگذار در سطح منطقه تبدیل شود.
کگهر در موقعیتی ممتاز در بازار سرمایه قرار دارد. برخورداری از ذخایر غنی معدنی، زیرساختهای توسعهیافته، سودآوری عملیاتی پایدار و طرحهای توسعهای توجیهپذیر تنها بخشی از ظرفیتهای بنیادی این شرکت است که باعث شده است بسیاری از تحلیلگران بازار سرمایه، این سهم را یکی از سهام ارزنده بازار سرمایه ایران در شرایط فعلی بدانند.
واحدهای تولیدی گهر زمین در سایت سیرجان شامل معدن شماره۳ با ذخیرهای بالغ بر ۶۴۰میلیون تن، کارخانه خردایش به ظرفیت ۱۵میلیون تن در سال، 3 خط تولید کنسانتره مجموعا به ظرفیت ۶م یلیون تن در سال و کارخانه گندلهسازی به ظرفیت ۵ میلیون تن در سال است.
گهر زمین در تولید آهن اسفنجی ۹درصد، در گندله ۱۱درصد، در کنسانتره ۱۲درصد و در سنگ آهن ۲۳درصد سهم از ظرفیت تولید کشور را در دارد. وضعیت شرکت در بازار سرمایه نیز به گونهای است که در میان شرکتهای فرابورسی از نظر ارزش بازار، رتبه یک را دارد و از لحاظ اعتباربندی رتبه A را اخذ کرده است.
در سال مالی ۱۴۰۳، فروش مقداری شرکت در واحد گندلهسازی نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش یافت اما از میزان فروش کنسانتره کاشته شد که این موضوع به علت مصرف بیشتر کنسانتره در خطوط داخلی این شرکت و درواقع تولید محصول با ارزشافزوده بالاتر بود.
کگهر در مسیر توسعه
شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین پروژههای توسعهای متعدد و مهمی را در دست اجرا دارد، ساخت واحد احیا مستقیم به منظور تولید سالانه 3.4 میلیون تن آهن اسفنجی در بردسیر، آبگیری از باطله های خطوط کنسانتره، اکتشاف پهنه معدنی جبالبارز و شناسایی پهنه معدنی نوار مرزی زاهدان، چهار پروژه مهم شرکت هستند که در مسیر تکمیل قرار دارند.
واحد احیا مستقیم بردسیر پیشرفت بیش از 83 درصدی داشته و برآورد میشود که در آبان ۱۴۰۴ تکمیل و به بهرهبرداری میرسد. این درحالی است که اکتشاف پهنه معدنی جبالبارز در شهریور ۱۴۰۴ انجام خواهد شد. با به بهرهبرداری رسیدن پروژههای مهم توسعهای گهر زمین اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم خوبی در منطقه ایجاد میشود.
همچنین مجتمع معدنی زاهدان به مساحت ۴۴۹ کیلومتر مربع حاوی ذخیره کانسنگ مس اکسیدی و سولفیدی مس، مولیبدن و طلا با ذخیره اولیه زمینشناسی بسیار مطلوب کانسنگ مس در اختیار گهرزمین قرار گرفته است؛ در این منطقه چشمانداز سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون یورویی درنظر گرفته شده و قرار است که کارخانه تغلیظ با ظرفیت تولید اسمی 200 هزار تن کنسانتره و کارخانه لیچینگ با ظرفیت اسمی تولید 5 هزار تن کاتد مس در بازه 5 ساله در این منطقه احداث شود. هماکنون فعالیت اکتشاف، استخراج و احداث کارخانه لیچینگ در حال انجام است.
شرکت گهر زمین در سالهای اخیر از مساله ناترازی انرژی آسیب ندیده و همین موضوع عاملی مهم در مسیر پایداری سودآوری این شرکت معدنی است. در این شرایط این شرکت قصد دارد تا نیروگاه خورشیدی 200 مگاواتی را نیز به دستور رئیس جمهور و با هدف کاهش نیاز به منابع انرژی کشور احداث کند. سرمایهگذاری در ساخت این نیروگاه، اقدامی مهم در مسیر پایداری سودآوری گهرزمین به شمار میرود.