به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: این در حالی است که افت تولید در سال گذشته تنها ۱.۸ درصد بود. بیشترین کاهش مربوط به تولید مقاطع تخت فولادی با افت ۸.۶ درصد بوده است.
آمار تولید کل زنجیره آهن و فولاد کشور در بهار امسال نشان میدهد که این کاهش ۴.۸ درصدی در تولید فولاد، حاکی از تشدید محدودیتهای برقی فولادسازان در سال جاری است. محدودیتهای برق از ۱۶ فروردین ماه بر فولادسازان تحمیل شد و از نیمه اردیبهشت ماه به ۹۰ درصد رسید. در این شرایط، تنها واحدهایی موفق به تولید حداقلی شدند که یا نیروگاه داشتند یا برق سبز خریداری کرده بودند.
در بین محصولات زنجیره فولاد، تنها آهن اسفنجی و کنسانتره سنگ آهن شاهد رشد تولید بودهاند که این افزایش بیشتر ناشی از ورود ظرفیتهای جدید به مدار تولید است. طبق آمار، تولید کنسانتره سنگ آهن و آهن اسفنجی به ترتیب با ۲.۸ درصد و یک درصد رشد، آمار افزایش تولید را رقم زدهاند.
در سه ماهه ابتدایی امسال، ۲۰ میلیون و ۱۱۳ هزار تن کنسانتره سنگ آهن تولید شده که نسبت به ۱۹ میلیون و ۵۵۶ هزار تن تولیدی در مدت مشابه سال گذشته، رشد ۲.۸ درصدی را نشان میدهد. همچنین، در این مدت قریب به ۱۱.۵ میلیون تن (۱۱ میلیون و ۴۷۷ هزار تن) آهن اسفنجی تولید شده که یک درصد بیش از ۱۱ میلیون و ۳۶۲ هزار تن تولید شده در مدت مشابه سال گذشته است.
اما در مقابل، تولید مقاطع تخت فولادی با افت ۸.۶ درصدی به دو میلیون و ۴۶۲ هزار تن و تولید مقاطع طویل فولادی با افت ۷.۶ درصدی به سه میلیون و ۱۶۶ هزار تن رسیده است. این در حالی است که تولید محصولات فولادی از شش میلیون و ۱۱۹ هزار تن در سه ماهه ابتدایی سال گذشته به پنج میلیون و ۶۲۸ هزار تن در سال جاری کاهش یافته است و بدین ترتیب هشت درصد افت تولید را رقم زده است.
در نهایت، تولید فولاد میانی از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه به میزان هشت میلیون و ۶۲۹ هزار تن ثبت شده که نسبت به ۹ میلیون و ۶۵ هزار تن تولید شده در مدت مشابه سال گذشته، افت ۴.۸ درصدی را نشان میدهد.