به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: صنعت معدن نقش مهمی در اقتصاد کشورهای دارای ذخایر معدنی دارد؛ چرا که مواد اولیه موردنیاز بخشهای مختلف را تامین میکند. با این حال، این صنعت با چالشهای مربوط به پایداری محیط زیست و شیوههای مسوولانه معدنکاری مواجه است. از آنجا که جهان با نیاز فوری مبارزه با تغییرات آبوهوایی دست و پنجه نرم میکند، کربنزدایی زنجیره تامین به عنوان اجزای حیاتی در ایجاد صنعت معدنکاری سبزتر و اخلاقیتر مورد توجه قرار گرفته است.
معدنکاری مسوولانه به حصول اطمینان از استخراج و فرآوری مواد خام به شیوهای مسوولانه از نظر زیستمحیطی و اجتماعی اشاره دارد. در زمینه صنعت معدن، معدنکاری مسوولانه شامل به حداقل رساندن تاثیر منفی بر اکوسیستمها، احترام به حقوق و رفاه جوامع محلی و کاهش انتشار کربن در سراسر زنجیره تامین است. معدنکاری مسوولانه امکان شناسایی و ردیابی مواد خام را در کل زنجیره تامین، از استخراج تا محصول نهایی فراهم میکند. با ایجاد سیستمهای ردیابی، شرکتها میتوانند منشأ و استانداردهای مرتبط با مواد معدنی موردنیاز خود را تایید کنند. شفافیت تضمین میکند که اطلاعات مربوط به اثرات زیستمحیطی و اجتماعی یک محصول بهراحتی در دسترس مصرفکنندگان، سهامداران و نهادهای نظارتی است. ردیابی و شفافیت با هم اعتماد ایجاد میکند و تصمیمگیری آگاهانه را امکانپذیر میسازد. شرکتهای متعددی استراتژیهای تامین منابع مسوولانه را پذیرفته اند.
تسلا: تسلا با تامین مستقیم مواد معدنی مانند لیتیوم و کبالت، اقداماتی را برای تضمین زنجیره تامین مسوولانه و اخلاقی انجام داده است. هدف این شرکت جلوگیری از نقض حقوق بشر و کاهش ردپای کربن طی مشارکت با شرکتهای معدنی است که استانداردهای زیست محیطی و اجتماعی سخت گیرانه را رعایت میکنند.
بیاچپی: یکی از بزرگترین شرکتهای معدنی جهان، متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و کربنزدایی فعالیتهای خود است. آنها در انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری میکنند، فناوریهای جذب کربن را پیادهسازی و برای ایجاد زنجیرههای تامین پایدار کار میکنند.
اپل: اپل با الزام تامین کنندگان خود به پیروی از دستورالعملهای دقیق در مورد منابع معدنی، شیوههای کار و اثرات زیست محیطی، گامهای مهمی در تامین مسوولانه برداشته است. آنها همچنین یک برنامه ردیابی قوی برای مواد معدنی مانند قلع، تانتالم، تنگستن و طلا اجرا کردهاند. معدنکاری مسوولانه و کربنزدایی زنجیره تامین از ارکان اساسی در ایجاد آیندهای پایدار و اخلاقی برای صنعت معدن هستند. با اولویت دادن به قابلیت ردیابی، شفافیت و شیوههای اخلاقی استخراج معدن، شرکتها میتوانند ردپای کربن خود و اثرات منفی اجتماعی و زیستمحیطی مرتبط با استخراج مواد خام را کاهش دهند. با عملیات معدنکاری آگاهانه از نظر زیستمحیطی و اجتماعی، شرکتها میتوانند از استخراج مواد معدنی بدون چالش اطمینان حاصل کنند و شدت کربن زنجیره تامین خود را کاهش دهند. علاوه بر این، قابلیت ردیابی و شفافیت باعث ایجاد اعتماد در میان مصرفکنندگان، سرمایهگذاران و ذینفعان میشود و آنها را قادر میسازد تا انتخابهای آگاهانه داشته باشند و از شرکتهایی حمایت کنند که پایداری را در اولویت قرار میدهند.