به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در نشست هماندیشی با اعضای کمیسیون کمیته بومیسازی این شرکت، با تاکید بر این موضوع که کمیته بومیسازی فولاد آلیاژی ایران بایستی تبدیل به مرکز تولید تکنولوژی شود گفت: کمیته بومیسازی بایستی یک مرکز برای خلق تکنولوژی و مهارت باشد. محمد کمالزاده با اشاره به اهمیت کاربرد انقلاب دیجیتال در حوزه بومیسازی، افزود: رویکرد بومیسازی اگر با انقلاب دیجیتال همسو شود، میتوان بهترین فعالیتها را با کمترین هزینه انجام داد.
به گفتهٔ مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران، مهمترین نکته در حوزه بومیسازی این است که این روند نبایستی باعث خواب خط تولید شود. این فعال صنعتی در ادامه بر این موضوع تأکید کرد که برای موفقیت بیشتر باید به سمت بومیسازیهایی رفت که بهصورت موازی با قسمتهای دیگر کار کند نه اینکه باعث تعطیلی تولید شد و گفت: ما در کمیته بومیسازی شرکت فولاد آلیاژی بایستی با استفاده از انقلاب دیجیتال به دنبال تولید تکنولوژی و خلق اثر باشیم و باید تلاش کنیم تا روند بومیسازی تسهیل یابد.
اهمیت خودباوری در ساخت تکنولوژی جدید
محمد کمالزاده با اشاره به این موضوع که کمیته بومیسازی مهمترین فاکتور در بومیسازی جلباعتماد مصرفکننده است، تصریح کرد: اقتصاد یک کشور زمانی رشد پیدا میکند که خودش بتواند تکنولوژیهای موردنیاز صنعت خودش را تأمین کند.
وی با بیان این مطلب که متأسفانه در کشور هنوز به خودباوری در ساخت تکنولوژی نرسیدهایم، خاطرنشان کرد: مهمترین مسئله در رسیدن به بومیسازی و ساخت تکنولوژی ممارست و نترسیدن است؛ چراکه برای رسیدن به موفقیت باید هزینهٔ خطا را پرداخت و این هزینه سود چندین برابری را برای صنعت کشور در آینده به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران از مدیران واحدهای مختلف این شرکت خواست تا هم به کمیته بومیسازی اعتماد بیشتر داشته باشند و هم از آن حمایت کنند و ادامه داد: فولاد آلیاژی ایران با تدوین آئیننامهای، درصدد است تا مسیر مناسبی را برای عملیاتیکردن ایدهها مشخص پیدا کند.
وی با بیان اینکه عمده تجهیزات موردنیاز پروژه فولادسازی ۲ توسط متخصصان داخلی ساخته شده است، اضافه کرد: علیرغم بومیسازیهای صورتگرفته، هنوز تجهیزات حساس و دانشمحور صنعت فولاد در داخل کشور ساخته نشده است. کمالزاده با اشاره به اینکه فولاد آلیاژی ایران آماده همکاری با شرکتهای دانشبنیان برای ساخت قطعات حساس است، گفت: عدم شناخت نیازها و عدم اجازه بلوغ و رشد نسل جوان از عوامل مهاجرت متخصصان از کشور به شمار میروند.
فعالیتهای کمیته بومیسازی شرکت فولاد آلیاژی ایران
علی دوستان رئیس کمیتهٔ بومیسازی شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز در این نشست گزارشی از فعالیتهای انجام شده در این کمیته ارائه داد و گفت: کار بومیسازی و جایگزینی قطعات مهم در مجتمع فولاد آلیاژی ایران از سال ۹۷ آغاز شد و تا کنون ۵۰۰ قطعه مهم خطوط تولیدی این شرکت به دست متخصصان داخلی و شرکتهای دانشبنیان بومیسازی شده است. وی بر این موضوع نیز تأکید کرد که اکثر قطعات بومیسازی شده به لحاظ کیفیت نیز ارتقا داده شدند بهطوریکه کارکرد و بهرهوری را نیز در خطوط تولید افزایش بهینه داده است.
در ادامه این هماندیشی کامران شهبازی دبیر کمیته بومیسازی شرکت فولاد آلیاژی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این کمیته، گفت: از سال ۹۷ تا کنون ۳۰۹ عدد در خواست بومیسازی صادر و در این مدت ۱۲۹ عدد از درخواستها نیز بومیسازی شده و ۳۰ عدد از درخواستها نیز در حال ساخت است. ۲۳ عدد از درخواستها نیز در حال استعلام و ۳۱ عدد نیز در حال شناسایی سازنده است.