12064 1403/05/08 - 13:25 سیامک راشت نیا

پافشاری چینی‌ها برای کاهش قیمت مواد خام

صادرات کل فولاد کشور به ویژه محصولات میانی و پایین دستی به شدت افت پیدا کرده؛ چرا که علاقه‌مندی در زمینه صادرات کاهش یافته و این از موارد تاثیرگذار منفی بر تولید است.

پافشاری چینی‌ها برای کاهش قیمت مواد خام

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: کارشناس ارشد بازار‌های جهانی گفت: حاشیه سود فولادسازان به ویژه چینی‌ها کاهش یافته و برای جبران خسارت روی قیمت خرید مواد خام شامل سنگ آهن، گندله، کنسانتره و انواع زغال کک شو فشار قیمتی وارد می‌کنند.

کیوان جعفری طهرانی با اشاره به وضعیت نامتوازن صنعت فولاد بیان کرد: بخشنامه ارز نیمایی که ۰۹ اسفندماه مبنی بر عرضه تمام ارز زنجیره فولاد در سامانه نیما وضع شد، کاهش صادرات در این حوزه را به دنبال داشت. از طرفی در حال حاضر، ارز‌هایی که به سامانه نیما بازگردانده می‌شود برای صادرات امسال نیست و مربوط به صادرات سال گذشته است که مجبور شدند تا آخر تیرماه آنها را وارد سامانه کنند.

وی در ادامه اضافه کرد: بر همین اساس، می‌توان گفت صادرات کل فولاد کشور به ویژه محصولات میانی و پایین دستی به شدت افت پیدا کرده؛ چرا که علاقه‌مندی در زمینه صادرات کاهش یافته و این از موارد تاثیرگذار منفی بر تولید است.

به گفته کارشناس ارشد بازار‌های جهانی، فولادسازان به دلیل توقف تولید و قطعی برق خسارت دیده‌اند؛ اما طبیعتا اگر بخشنامه محدودیت صادرات بابت ارز نیمایی وضع نمی‌شد و صادرات ادامه پیدا می‌کرد، تا حد زیادی از ضرر و زیان آنها کاسته می‌شد.

جعفری طهرانی افزود: به طور کلی بازار فولاد در بخش محصولات میانی و پایین دستی شرایط مناسبی ندارند که البته در حوزه محصولات بالادستی وضعیت بدتر است؛ چرا که فولادسازان جهانی با کمبود تقاضا دچار مشکل فروش شده و رقابت آنها شدت پیدا کرده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا، حاشیه سود فولادسازان به ویژه چینی‌ها کاهش یافته و برای جبران خسارت روی قیمت خرید مواد خام شامل سنگ آهن، گندله، کنسانتره و انواع زغال کک شو فشار قیمتی وارد می‌کنند. بر همین اساس، بازار محصولات بالادستی در زنجیره فولاد بیش از سایر محصولات وضعیت نامناسبی دارند.

منبع: فولادبان
لینک کوتاه: https://miningandsteel.com/n/32044
آخرین خبرها