به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: نزدیک به ۷۸ درصد از ارزش معاملات رینگ صنعتی بورس کالا طی ۶ ماه ابتدایی سال جاری متعلق به ۲۰ تولیدکننده داخلی است. فولاد مبارکه اصفهان و شرکت ملی صنایع مس ایران هر کدام با سهم ۱۹ و ۱۴ درصدی در رتبه اول و دوم قرار میگیرند.
ارزش معاملات ۲۰ تولیدکننده بزرگ داخلی در رینگ صنعتی بورس کالا طی ۶ ماه ابتدایی از سال ۱۴۰۳ به عدد ۳۶۸,۱۶۸ میلیارد تومان رسید. این شرکتها در مجموع ۱۹.۲۳۲.۵۴۵ تن محصول در این بازه زمانی در بورس کالا عرضه کردند. اگرچه محدودیتهایی مانند توزیع انرژی در عرضه و تقاضا بعضی از محصولات اختلال ایجاد کرد با این حال فروش حجمی ۲۰ تولیدکننده بزرگ داخلی در رینگ صنعتی بورس کالا طی ۶ ماه ابتدایی سال جاری به صورت نمودار زیر است:
از نظر حجم فروش معدنی و صنعتی گلگهر با اختلاف در صدر قرار میگیرد. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و فولاد مبارکه اصفهان در رتبههای بعدی قرار میگیرد. کمترین فروش حجمی در رینگ صنعتی بورس کالا توسط تولیدکنندگان مس و آلومینیوم به ثبت رسیدهاست. اگرچه قیمت محصولات این دسته از تولیدکنندگان به مراتب بالاتر است. ارزش معاملات این ۲۰ تولیدکننده داخلی در رینگ صنعتی بورس کالا طی ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ به قرار نمودار زیر است:
فولاد مبارکه اصفهان از نظر ارزش فروش محصولات در رینگ صنعتی بورس کالا با اختلاف در صدر ۲۰ تولیدکننده برترداخلی قرار میگیرد. این شرکت در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ حدود ۸۹,۳۳۲ میلیارد تومان در بورس کالا فروش داشت. شرکت فملی صنایع مس ایران نیز با فروش ۶۶,۶۰۴ میلیارد تومان در رتبه دوم قرار میگیرد. در این جدول ارزش معاملات فولاد آلیاژی ایران ۲,۶۳۷ میلیارد تومان بود. ذوبآهن اصفهان نیز به فروش ۱۶۷۵۱ میلیارد تومانی رسید.
ارزش معاملات این ۲۰ شرکت در مجموع ۷۸ درصد از ارزش معاملات رینگ صنعتی بورس کالا طی ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ بود. سهم هر کدام از این تولیدکنندگان از کل ارزش معاملات رینگ صنعتی بورس کالا طی بازه زمانی مورد بررسی به صورت نمودار زیر است:
فولاد مبارکه اصفهان و شرکت ملی صنایع مس ایران در مجموع ۳۳ درصد از کل ارزش معاملات رینگ صنعتی بورس کالا را تشکیل میدهند. توسعه آهن و فولاد گلگهر با سهم ۶ درصدی در رتبه سوم قرار میگیرد و دو شرکت فولاد خوزستان همراه با معدنی و صنعتی گلگهر نیز با سهم ۵ درصدی در رتبه چهارم هستند. بسیاری ازتولیدکنندگان مورد بررسی نیز حدود ۱ درصد از ارزش معاملات رینگ صنعتی بورس کالا را رقم زدند.
سهم تعدادی از این تولیدکنندگان نسبت به بازههای زمانی قبلی افزایش یافته است و برخی با کاهش چشمگیری همراه بود. به خصوص اینکه شهریورماه برای تعدادی از این تولیدکنندگان ماه پرتقاضایی نبود. برای مثال ارزش معاملات ذوبآهن اصفهان و توسعه آهن و فولاد گلگهر در شهریورماه به طور جدی کاهش یافت.
منبع: ایراسین