به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: این جلسه با حضور سعیدی مدیرعامل، خالق قائم مقام مدیرعامل، نایب معاون امور شرکتها، شهیدیپور معاون برنامهریزی راهبردی و سرمایهگذاری و سایر معاونین و مدیران ارشد شستا، سیاسیراد مدیرعامل، اعضای هیات مدیره، معاونین، مدیران و مدیران عامل شرکتهای گروه تاصیکو برگزار شد.
در این نشست عملکرد و بودجه شرکتهای تابعهی هلدینگ صدرتامین شامل شرکتهای بورسی و غیر بورسی صنایع مس شهید باهنر، زغالسنگ پروده طبس، صنایع خاک چینی ایران، معدنی املاح ایران، پشم شیشه ایران، لعابیران، فراوردههای نسوز ایران، کاشی و سرامیک الوند، کاشی و سرامیک سعدی، صنایع سرام آرا، توسعه معادن پارس تامین، توسعه معادن طلای کردستان، پودر بندر امام، اکتشاف و حفاری صدرتامین، شرکت مهندسی صدرفردا مورد بررسی قرار گرفت و در پایان جلسه بطور جداگانه موارد اصلی درخصوص شرکت ذوب آهن اصفهان شنیده شد.
بر اساس گزارش 9 ماهه سال 1403 هلدینگ صدرتامین در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال قبل، در شاخص درآمد عملیاتی با رشد 17 درصدی و تحقق 106 درصد از بودجه مصوب و در شاخصهای سودخالص، سود ناخالص و سود عملیاتی 100 درصد بودجه مصوب دوره را محقق ساخته است.
قابل توجه است که میزان سرمایه هلدینگ صدرتامین طی عملکرد 9 ماهه 1403 با تحقق 100 درصدی نسبت به سال گذشته 118 درصد افزایش داشته است.
در جلسه ارزیابی عملکرد صدرتامین بهروز خالق قائم مقام مدیرعامل شستا به بررسی جزئیات و شاخصهای عملکردی هلدینگ صدرتامین و شرکتهای تابعه پرداخت و چالشها، راهکارها و موانع تحقق بودجه در برخی شرکتها را مورد بررسی قرارداد.
در حوزه زغالسنگ مطرح شد که ایدههایی در خصوص کاربردهای جدید زغالسنگ با توجه به تاریخ انقضای بهرهبرداری از ذخایر ارزشمند و غنی این ماده معدنی در کشور وجود دارد اما راهمهم برونرفت از مشکلات در شرکت زغال سنگ پروده طبس بعنوان زیرمجموعه صدرتامین صادرات عنوان شد که علاوه بر ارزش آفرینی و ایجاد درآمد، ارزآوری خواهد داشت. این نکته نیز حائز اهمیت است که لازمهی صادرات، بازاریابی قوی و رساندن کیفیت محصول به استاندارد بین المللی است.
از دیگر چالشهای این صنعت انحصار خریدار است که قیمتگذاری زغالسنگ را دچار چالش کرده و راهکار استراتژیک در این موضوع باز کردن مسیرهای درآمدی تازه بمنظور جلوگیری از توقف جریانهای درآمدی عنوان شد.
درخصوص شرکت زغال سنگ پروده طبس نیز بر پیگیری تامین لانگ وال دوم برای تامین و تداوم تولید تاکید شد.
درخصوص راه برون رفت شرکت نسوز ایران از وضعیت زیان ، خروج از دو پروژه جمبزه و نهاوند اعلام شد که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
در بررسی وضعیت فعلی شرکت لعابیران شناسایی و گسترش بازارهای صادراتی بعنوان راهکار خروج از چالش اعلام شد. این شرکت که در سالهای گذشته زیان ده بوده است طی 4 سال اخیر رشد خطی داشته و امسال نیز علی رغم کاهش در تولید، سود شناسایی کرده است و در حال حاضر بر روی محصولات جدید با حاشیه سود بالا تمرکز کرده است.
در ادامه جلسه به بررسی وضعیت شرکت پارس تامین پرداخته شد و قرار بر این شد برای تعیین بودجه سال آینده جوانب کار از جمله طرح های توسعه ای در فازهای بعدی کارخانه استحصال طلا مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
همچنین طرح جامع طلا که چندی است در حال تدوین است در هفتههای آتی از سوی هلدینگ صدرتامین به شستا ارائه خواهد شد.
علیرضا سعیدی مدیرعامل شستا در خصوص جلسات ارزیابی عملکرد هلدینگهای تابعه به توضیح استراتژی رشد و مدنظر قراردادن به سه مقولهی محصول جدید، توسعه بازار جدید و در بُعد سوم مدنظر قرار دادن هردو این موارد با هم و طراحی یک بودجه منطقی بر مبنای استراتژی رشد تاکید کرد.
سعیدی به سنجش کسب و کارهایی که دارایی شستا هستند در مقایسه با متوسط صنعت اشاره کرد و این را نشانگر عملکرد شرکتها دانست و تاکید کرد: همه شرکت ها باید راهبری مشخص داشته باشند تا بر آن اساس، مسیری که طی 5 سال آینده طی میکنند شفاف باشد.
نایب معاون امور شرکتهای شستا نیز در جلسه ارزیابی عملکرد صدرتامین استراتژی رشد در کشور را متمایل به سوی سرمایهگذاری در حوزه معدن عنوان کرد و ظرفیت تاصیکو در این زمینه را مهیا و مثبت دید.
وی اظهار داشت با توجه به حوزه گستردهی عناصر نادر و ظرفیت بالای آن شاهد این هستیم که شرکتهای مطرح بینالمللی تمرکز بر سرمایهگذاری در عناصر نادر و مواد اولیه انتقالی و استراتژیک را مورد توجه قرار داده اند.
سیاسیراد حوزه عناصر نادر خاکی را حوزهای گسترده دانست که ورود و سرمایهگذاری در آن مستلزم وجود ظرفیت مدیریت این حوزه است.
وی با تاکید بر اینکه باید سرمایهگذاریها با توجه به ظرفیتهای مجموعه صورت گیرد، انتخاب استراتژی ورود به حوزه طلا در صدرتامین را تعیین کننده عنوان کرد و افزود: یکی از مشکلات هلدینگ گستردگی حوزههای فعالیت است و نیل به سمت تمرکز بر حوزههای محدودتر برای شرکت امری ضروری است.
سیاسی راد پس از شرح وضعیت بنگاهداری هلدینگ در حوزههای مس، فولاد و کاشی افزود: جایی که در برنامه داریم بنگاهداری کنیم حوزه طلا و نقره است و لازم است ورود به حوزه عناصر نادر خاکی بیشتر مورد بررسی قرار گیرد و ظرفیت ها سنجیده شود.
یکی از نقاط قوت در تاصیکو طول عمر کوتاه پروژههای توسعهای عنوان شد که بواسطه مدیریت پروژهها در سرعت بالا ایجاد شده است.
در نهایت به اتمام رساندن پروژههای نیمه تمام صدرتامین با تمرکز بر روشهای متنوع تامین مالی بعنوان اولویت و اولین استراتژی هلدینگ در سال آتی مطرح شد.