به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: فرید دهقانی با بیان اینکه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با کمک شرکت مشاور در حال اتمام یک طرح استراتژی است، بیان کرد: مرحله نخست این طرح که شامل شناخت وضعیت موجود چادرملو در ابعاد مختلف است به پایان رسیده و در حال آغاز مرحله نهایی آن قرار داریم که بر پایه طراحی استراتژی و برنامه اجرایی برای عبور از مسائل است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به دستاوردهای اخیر این مجموعه اظهار کرد: چادرملو توانسته در حوزههای مختلف از جمله رشد تولید، توسعه زنجیره ارزش، ایجاد زیرساخت های حیاتی، استقرار سیستم های مدیریتی و ارتقای بلوغ سازمانی عملکرد موفقی از خود بهجای بگذارد که باتوجهبه شرایط موجودی مواد معدنی، کاهش قیمت های جهانی و شروع پروژههای توسعهای در سالهای گذشته، برنامهریزی دقیق و رویکردی آیندهنگر برای پاسخگویی به چالشهای پیشرو ضروری است.
مدیرعامل چادرملو با اشاره به مسائل موجود در مسیر فعالیتهای چادرملو، گفت: مهم ترین مسئله پیش روی چادرملو، تأمین سنگ آهن پایدار است که این امر میبایست با توسعه سرمایه گذاری اکتشافات در محدودههای جدید پیگیری شود؛ بنابراین سرمایه گذاری در اکتشاف و تقویت ساختار بازوهای اکتشافی مهمترین دغدغه ما است که باقدرت و دقت درحالتوسعه این بخش هستیم. البته با اتمام ذخیره اصلی، معادنی نظیر D19 و A10 در مدار تولید قرار گرفتهاند و پیشبینیهای دیگری نیز در این راستا انجام شده که اطلاع رسانی خواهد شد.
دهقانی با اشاره به چالش های موجود در صنعت فولاد گفت: چادرملو هم مانند سایر بازیگران بزرگ این صنعت با مسائلی همچون؛ بالابودن حق انتفاع بهرهبرداری از معادن سنگ آهن، ناترازی انرژی و هزینههای ناشی از آن و همچنین اضافه عرضه محصولات در زنجیره آهن و فولاد مواجه است. باید دقت کنیم که در کنار کاهش جهانی قیمت فولاد، قیمت حامل های انرژی در سال جاری افزایش قابل توجهی داشته است که بهمنظور مانایی نیاز به یک سیاست منسجم داریم تا بتوانیم اثرات آنها بر رشد و سودآوری شرکت کاهش دهیم.
وی ادامه داد: اگرچه چادرملو در بسیاری از زمینه فعالیتهای عملیاتی، شرکتی موفق و قابل الگوبرداری است، اما بهبود بهرهوری همچنان باید یکی از اولویتهای اصلی ما باشد تا بتوانیم بهترین استفاده از منابع و ظرفیتهای موجود داشته باشیم.
مدیرعامل چادرملو درباره موضوع قرارداد طرح مشاوره مدیریتی برنامهریزی استراتژیک باهدف توسعه استراتژیهای این شرکت، افزود: این قرارداد بر اساس سه استراتژی شامل: استراتژی شرکت، سرمایهگذاری و کسبوکار برنامهریزیشده است.
وی در ادامه به جزئیات سه استراتژی در این طرح پرداخت و گفت: در استراتژی شرکت به مسائلی اعم از تحلیل صورت های مالی شرکت باهدف بررسی روند شاخصها و نسبتهای مالی در سالهای پیشین و مقایسه آن با شرکتهای هم گروه معدنی و صنعتی، بررسی صنعت معدن و فولاد جهان و روندهای پیش روی آن، بررسی صنعت معدنکاری و فولاد ایران و تدوین چشمانداز توسعه شرکت چادرملو با توجه به تحلیلهای بالا پرداخته شده است.
دهقانی با تأکید بر اینکه در طرح استراتژی سرمایهگذاری به تحلیل وضعیت انرژی و قیمت حاملهای انرژی در سالهای آینده و تأثیر آن بر معدنکاری و صنعت فولاد توجه شده است، افزود: در این طرح به مسائل دیگری همانند: بررسی زیرساختهای انرژی مورد نیاز توسعه آتی، بررسی سرمایهگذاری مورد نیاز توسعههای آتی، تحلیل جریان نقدینگی شرکت در حال حاضر و آینده برای بررسی پتانسیل سرمایهگذاری و تحلیل زنجیره ارزش فولاد و تهیه پیشنهاد برای سرمایهگذاری شرکت از معدنکاری تا فولادسازی با لحاظکردن محدودیت های طبیعی سنگ آهن منطقه و کشور و زیرساخت های انرژی مورد نیاز پرداخته است.
وی با اشاره به سومین استراتژی در این طرح که به کسبوکار اختصاص دارد، گفت: در این استراتژی به موضوعاتی اعم از تحلیل عملکرد شرکت در بخشهای بهرهبرداری، توسعه پروژهها و خطوط تولید و… تحلیل عملکرد شرکت در بخشهای انرژی و آب در حال حاضر و آینده با توجه به سناریوهای احتمالی قیمت انرژی، تدوین نقشه راه شرکت چادرملو باهدف تحقق چشمانداز و توسعهای شرکت و تعیین اهداف کسب و کار استراتژی توجه شده است.
در پایان، دهقانی گفت: این برنامه ریزی استراتژی در ماههای آینده ابزاری کلیدی برای تصمیمگیری و مدیریت بهتر شرایط مورد نظر خواهد بود.