به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: وی اظهار داشت: با جمع آوری و یکپارچه سازی داده ها در پایگاه علوم زمین و فراهم کردن امکان دسترسی بخش خصوصی از طریق راهکارها و پروتکلهای مشخص، شفافیت و دسترسی آسان به اطلاعات محقق خواهد شد.
این شفافیت بسیاری از زمینههای رانت را برطرف میکند؛ چرا که بسیاری از افراد به علت فقدان اطلاعات، از موضوعات معدنی و فعالیتهای عملیاتی و خروجیهای آن مطلع نیستند و این خود زمینهساز سوءاستفاده یا بهرهبرداری غلط میشود.
جعفری تصریح کرد: فراهم شدن دسترسی به دادههای جامع، نه تنها به سرمایهگذاران برای تصمیمگیری بهتر در بخش معدن کمک میکند، بلکه در فرآیند صدور مجوزها نیز مؤثر است. در همین راستا، تلاش شده تا در سامانه کاداستر، تا حد امکان فرایندها به صورت سیستمی انجام شود و از مداخلات سلیقهای کارشناسان جلوگیری شود تا حقوق افراد محفوظ بماند و متقاضیان مسیر شفاف تری در دریافت اطلاعات و پیگیری اقدامات خود داشته باشند.
وی با اشاره به برنامه راهبردی معدن کشور خاطرنشان کرد: این برنامه به طور جامع همه محورهای کلیدی از اکتشاف و استخراج، توسعه زنجیره ارزش، بین المللی سازی، فرهنگ سازی، اصلاح و بازنگری قوانین، ارتقای نظارت و نیز ارتقای منابع انسانی را در بر میگیرد. یکی از مشکلات مهم در حوزه معدن و صنایع معدنی، کمبود نیروی انسانی آموزشدیده است و در این برنامه برای ارتقای منابع انسانی و آموزش نیز تدابیر لازم دیده شده است.
معاون معدنی وزیر صمت در پایان ابراز امیدواری کرد که با اجرای کامل این برنامه راهبردی، علاوه بر ایجاد شفافیت، بستر رشد و توسعه پایدار در بخش معدن و کمک به رشد اقتصادی کشور نیز فراهم شود.