به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: سیداسد اسدزاده بیرجندی مدیر پروژه های برق و نیروگاههای فولاد سنگان درباره جزئیات بیشتر این نیروگاه بادی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی گفت: شاخص ترین پروژه برقی، احداث نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی است که در مرحله پایانی مطالعات و داده برداری قرار دارد که در این راستا دو دکل ۱۰۰ متری بادسنجی برای تکمیل اطلاعات فنی احداث شده است. برای این نیروگاه بادی ۱۰۰ هکتار زمین را از اراضی محدوده خواف تامین شده است. همچنین فاز اتصال به شبکه نیروگاه بادی را در توانیر و مدیریت شبکه و برق خراسان به تصویب رساندهایم.
اسدزاده در ادامه خاطرنشان کرد: اسناد مناقصه نیروگاه بادی در دو قالب ای پیسی و ای پی سی اف با سرمایهگذاری خارج از مجموعه فولاد سنگان اتفاق میافتد. همچنین ارزیابی کیفی پیمانکاران با فراخوان عمومی انجام شده است. در کنار این فعالیت ها در حال جذب سرمایه هستیم. میزان برآورد ما برای سرمایه گذاری این نیروگاه بادی۲۰۰ میلیون یورو است.
وی تصریح کرد: فولاد مبارکه ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه بادی بهعنوان نیروگاه تجدیدپذیر را متعهد شده است. نیروگاه بادی بهدلیل حساسیت نیاز به مطالعات بیشتری دارد. دو عدد دکل ۱۰۰ متری نصب شده تا در یک دوره یک ساله برداشت اطلاعات و داده جمعآوری شود تا به یک فرمول مناسب تری برای انتخاب توربین برای سازنده برسیم.
براساس این اطلاعات با توربینهای ۵ مگاوات میتوانیم ساخت نیروگاه را آغاز کنیم؛ این در حالی است که در داخل کشور توربین های ۵ مگاواتی ساخته نمیشود و بیشترین ظرفیت توربین داخلی ۲.۵ مگاواتی است، از این رو ناچاریم به سمت موارد دیگر برویم. با توجه به میزان باد منطقه کلاس توربین بسیار حائز اهمیت است چیزی که هم اکنون به آن دست یافتهایم کلاس B است و دادهها در حال تکمیل است.
مدیر پروژه های برق و نیروگاههای فولاد سنگان همچنین با اشاره به این موضوع که سه ماه پر باد از اواسط خرداد تا اواسط شهریور ماه را در پیشرو داریم، خاطرنشان کرد: این سه ماه پرظرفیتترین ماههای بادی سال محسوب میشود که ما باید برداشت اطلاعات خود را طی این سه ماه تکمیل کنیم؛ پس از تکمیل این اطلاعات فنی است که میتوانیم به صورت دقیق به ساخت این توربین برسیم. اسدزاده در پاسخ به این پرسش که کار ساخت توربین چه زمانی آغاز میشود، گفت: پس از آنکه انتخاب پیمانکار انجام شد، ظرف چند ماه فاز عملیاتی پروژه را آغاز میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در زمینه مدیریت مصرف برق در فولاد سنگان اقدامات دیگری نیز انجام دادهایم، گفت: در راستای بهینه سازی مصرف انرژی ما در مجموعه کنترل سیستم جهت مانیتور کردن، فرمان دادن و رصد کردن را با بهروزترین نرم افزارهای موجود در جهان انجام دادهایم. همچنین پروژه بعدی ما راهاندازی ۵ پست یوویتی در داخل مجموعه است که امیدواریم برای امسال این پروژه را به بهرهبرداری برسانیم.