13022 1403/07/14 - 10:39 سیامک راشت نیا

با رکوردشکنی در عملکرد شش‌ماهه سال 1403 حاصل شد؛

افزایش ۱۱.۲۲ درصدی تولید كلاف گرم و ۶.۶ درصدی آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبا

به گفته مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا در واحد آهن‌سازی نیز در نیمه نخست سال ضمن ثبت رکورد شش‌ماهه، ۸۳۷ هزار و ۶۰۹ تن آهن اسفنجی تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۶ درصد رشد داشته است.

افزایش ۱۱.۲۲ درصدی تولید كلاف گرم و ۶.۶ درصدی آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبا

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: تلاشگران غیور مجتمع فولاد سبا با آگاهی از اهمیت و نقش تولید در پایداری اقتصاد کشور، با عملکرد درخشان خود در تولید کلاف گرم و آهن اسفنجی در شش‌ماهه نخست سال جاری، اجازه ندادند محدودیت انرژی خللی در دست‌یابی به اهداف این شرکت و گروه فولاد مبارکه ایجاد کند.

بهمن خلیلی، مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا، با بیان مطلب فوق، از افزایش ۱۱.۲۲ درصدی تولید کلاف گرم و ۶.۶ درصدی آهن اسفنجی در شش‌ماهه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل در فولاد سبا خبر داد.

وی با بیان اینکه این موفقیت بزرگ با همت کارکنان سخت‌کوش مجتمع فولاد سبا و همچنین با حمایت‌های مؤثر مدیریت ارشد سازمان در مسیر جهش تولید معنا پیدا کرد، گفت: تلاشگران این مجتمع با افزایش تولید ۸۰۵ هزار و ۲۵ تنی کلاف گرم، رکورد جدیدی رقم زدند که ۱۱.۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است. شاخص کیفیت محصولات تولیدی فولاد سبا نیز به ۹۷.۹۵ درصد رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷. درصد بهبود یافته است.

به گفته مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا در واحد آهن‌سازی نیز در نیمه نخست سال ضمن ثبت رکورد شش‌ماهه، ۸۳۷ هزار و ۶۰۹ تن آهن اسفنجی تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۶ درصد رشد داشته است.

خلیلی در ادامه از افزایش چشمگیر تنوع محصولات فولاد سبا خبر داد و گفت: با توجه به اینکه راهبرد شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان شرکت مادر و همچنین مجتمع فولاد سبا توسعه سبد محصولات همراه با تولید کمّی و کیفی حداکثری با نگاه به نیاز مشتریان داخلی و جلوگیری از واردات برخی فولادهای آلیاژی است، با اتکا به دانش و تخصص همکاران توانستیم در نیمه نخست سال ۵ گرید جدید فولادیِ باارزش دیگر را به سبد محصولات سبا و گروه فولاد مبارکه اضافه کنیم.

وی در خاتمه سخنان خود گفت: از تلاش ارزشمند کارکنان و پیمانکاران شرکت که با تلاش‌های شبانه‌روزی توانستند این برگ زرین را به افتخارات فولاد سبا اضافه کنند تقدیر و تشکر می‌کنم و امیدوارم با ادامه حمایت‌های مدیریت ارشد شرکت، همچون گذشته بتوانیم برای کلیه ذی‌نفعان خلق ارزش نماییم.

خبرنگار فولاد در همین زمینه با برخی از رؤسا و کارشناسان فولاد سبا گفت‌و‌گو نموده است که ماحصل آن در ادامه آمده است.

سیروس اسدی، رئیس فولادسازی:

تلاشگران فولادسازی مجتمع فولاد سبا در جهت تحقق افزایش تولید 11.22 درصدی کلاف گرم در شش‌ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل و دست‌یابی به رکورد شش‌ماهه و با توجه به پیوستگی خط تولید سبا، به‌عنوان موتور محرک این مجتمع، موفق به تولید مذاب موردنیاز پایین‌دست خود شدند و این تولید با تلاش و همت کلیه کارکنان تولید و تعمیرات فولادسازی و برنامه‌ریزی و تشکیل جلسات کارشناسی و پیش‌بینی‌های لازم، علی‌رغم محدودیت‌های زیاد انرژی برق صورت گرفت. از جمله عوامل دست‌یابی به این موفقیت می‌توان به این موارد اشاره کرد:

1- افزایش تناژ تخلیه ذوب در پاتیل به‌طور متوسط حدود 7 تن بر ذوب؛ 2- مدیریت و استفاده حداکثری از انرژِی برق تأمین‌شده در شیفت‌های کاری (با توجه به محدودیت‌ها) و افزایش استفاده از انرژِی شیمیایی؛ 3- کاهش توقفات اضطراری و افزایش آماده‌به‌کاری تجهیزات؛ 4- شناورسازی تعویض شل و هوزینگ کوره‌های قوس و خارج کردن آن از شات‌دان‌های برنامه‌ریزی‌شده؛ 5- کاهش زمان تعویض شل و هوزینگ (به میزان متوسط 4 ساعت).

علیرضا فرجی، رئیس واحد حمل مواد:

انجام فعالیت‌ها و پروژه‌های ذیل در واحد حمل مواد موجب بهبود فرایند و افزایش تولید در کوره‌های قوس گردید: 1-ایجاد امکان شارژ مداوم کک به کوره‌های قوس؛ 2-تغییر طرح مش‌های سرند جهت کاهش نرمه و غبار خروجی آهن اسفنجی از سرند؛ 3-راه‌اندازی دیسپنسر کربن در کوره 1 جهت بهبود کیفیت سرباره پفکی؛ 4-تغییر طرح مسیرهای پایپینگ دیسپنسرها و استفاده از زانویی‌های مقاوم به سایش.

همچنین نصب درایو برای ویبرو موتورهای پایین سیلوهای آهن اسفنجی، جهت کنترل شارژ و افزایش نرخ شارژ نیز تأثیر بسزایی در رسیدن واحد به برنامه‌های تولید دانست.

جواد صباغی، رئیس ریخته‌گری:

 در راستای دست‌یابی به اهداف سازمان، با همت و تلاش کلیه کارکنان ریخته‌گری تختال نازک سبا، علی‌رغم مشکلات موجود در تأمین مذاب فولاد توسط واحد فولادسازی به‌واسطه کمبود برق، با کنترل فرایندها و کاهش حوادث تولیدی و در نتیجه افزایش آماده‌به‌کاری تجهیزات ماشین‌های ریخته‌گری و همچنین کاهش ضایعات و افزایش راندمان فرایند ریخته‌گری، گذر از تولید 800 هزار تن تختال نازک با کیفیت مناسب در شش‌ماهه اول سال محقق گردید. این امر نشانه عزم و اراده کارکنان در بالفعل کردن توانایی‌های بالقوه موجود درمجموعه سباست. این همت بلند را ارج می‎نهیم و از کلیه همکارانی که در این راستا تلاش کردند تشکر و قدردانی می‌کنیم.

مهدی ناظم‌الرعایا، رئیس نورد گرم:

از جمله موارد مهم دست‌یابی به رکورد تولید شش‌ماهه مجتمع فولاد سبا می‌توان به افزایش تجربه و دانش سرمایه‌های انسانی اشاره کرد. این امر مهم در سایه آموزش و افزایش ریسک‌پذیری و اعتمادبه‌نفس و حمایت مدیریت ارشد از ایشان محقق شده است.

از دیگر موارد، استفاده حداکثری از زمان‌هایی که محدودیت برق و گاز کمتر بوده و برنامه‌ریزی جهت استفاده حداکثری تولید از خطوط سبا است. یکی دیگر از عوامل افزایش تولید در شش‌ماهه ابتدای سال 1403 برنامه‌ریزی و کاهش زمان توقفات اضطراری و توقفات برنامه‌ریزی‌شده است که در عمل نیز به این مهم دست یافتیم.

 احمدرضا بخشایی، رئیس تعمیرات نسوز :

باانجام به‌موقع سرویس‌دهی پاتیل و تاندیش با کاهش تعداد پاتیل‌های در گردش، متناسب با محدودیت‌های انرژی و کاهش فریزینگ‌های ناشی از افت دمای پاتیل، همچنین آماده‌سازی به‌موقع شل کوره‌های قوس و انجام تعمیرات گرم کوره‌های قوس در توقفات انرژی هماهنگ با تولید باعث کاهش توقفات اضطراری کوره‌های قوس گردیده است.

رضا خسروان، رئیس جرثقیل‌های سقفی:

به لطف و عنایت خداوند و با تلاش و کوشش کلیه همکاران تولید و تعمیرات مجتمع فولاد سبا، رکورد شش‌ماهه به میزان 805 هزار تن کلاف گرم حاصل شده است. آماده‌به‌کاری جرثقیل‌های خط تولید در رسیدن به این هدف بسیار مؤثر بوده و سعی، تلاش و همت کارکنان واحد جرثقیل‌ها در نیل به این اهداف ستودنی است.

از زحمات کلیه همکاران و پیمانکاران و همچنین مدیریت مجتمع فولاد سبا تشکر و قدردانی می‌کنم. امیدواریم با تداوم این رکوردها شاهد ثبت رکورد سالیانه در سبا باشیم.

احسان عباد اصفهانی، رئیس دفتر فنی تولید:

با همت تلاشگران مجتمع فولاد و نورد سبا و با استعانت از خداوند متعال و حمایت مدیریت سازمان، رفع موانع تولید و بهینه‌سازی‌های فرایندها، کاهش ضایعات و اصلاح دستورالعمل‌ها در سال 1403 که سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده، علی‌رغم محدودیت‌های انرژی ایجادشده در شش‌ماهه نخست رشد 11 درصدی در کمیت ورق فولادی، 57. درصدی در کیفیت ورق فولادی و 6.6 درصدی در کمیت آهن اسفنجی نسبت به مدت مشابه سال قبل تحقق یافت. در همین زمان با توجه به نیاز به توسعه صنعت کشور 5 گرید جدید و پیشرفته فولاد با قابلیت‌های مهم نیز در شش‌ماهه سال جاری تولید و دانش و دستورالعمل‌های تولید انبوه این گریدها ایجاد گردید.

امیدواریم با برنامه‌ریزی منسجم و شناسایی نقاط قوت واقعی مجتمع فولاد و نورد سبا و رفع گلوگاه‌های تولید، علاوه بر عبور از ظرفیت اسمی در سال جاری، برنامه‌ریزی افزایش تولید و تولید گریدهای فولادی پیشرفته موردنیاز صنعت کشور را با همت والای کارکنان محقق سازیم.

 مهدی قاسمی، رئیس دفتر فنی تعمیرات:

تأمین مناسب و با کیفیت قطعات یدکی، انجام به‌موقع استانداردها و برنامه‌ریزی مناسب برای انجام شات‌دان‌ها از عوامل مؤثر در رکورد شش‌ماهه تولید شش‌ماهه 1403 است. از زحمات همکاران تولید، پشتیبانی و واحدهای دفاتر فنی و واحدهای مختلف دیگر در دست‌یابی به این مهم تشکر و قدردانی می‌کنم.

سید مصطفی اعتصامی، رئیس تصفیه و توزیع سیالات:

واحد تصفیه و توزیع سیالات فولاد سبا در راستای مأموریت خود مبنی بر تأمین کیفی و کمّی سیالات موردنیاز خط تولید (آب، گاز طبیعی ، هوای فشرده) و آماده‌به‎کاری سیستم‌های آب‌های گردشی خطوط فولادسازی و ریخته‌گری و نورد و پیش‌بینی نیازهای آینده خط تولید اقدامات متعددی انجام داده است که عبارت‌اند از: تعریف و اجرای پروژه‌های بهبود؛ بهره‌برداری از پروژه‌های جدید توسعه؛ برنامه‌ریزی و اجرای به‌موقع فعالیت‌های تعمیراتی و ارتقای بهره‌وری نیروی انسانی.

مهرداد دهقانی، رئیس توزیع برق:

مطابق سال‌های گذشته، محدودیت برق از خردادماه تا اواخر شهریورماه برای صنایع در نظر گرفته شد که امسال محدودیت برق بیش ‌از حد انتظار بود و حتی برای شیفت شب در نظر گرفته شد؛ اما طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده و با تلاش‌های شبانه‌روزی مدیریت، کارکنان واحد توزیع برق سبا و همکاری توزیع برق فولاد مبارکه و دیسپاچینگ برق اصفهان توانستیم به لطف خداوند از این مرحله با موفقیت عبور کنیم.

علیرضا ناظریان، رئیس دفتر فنی انرژی و سیالات سبا:

ضمن تبریک ولادت نبی اکرم (ص) و عرض خدا قوت و دست‌مریزاد به تمام عزیزان و همکاران پرتلاش مجتمع فولاد سبا جهت دست‌یابی به اهداف تولید و ثبت رکوردهای جدید علی‌رغم محدودیت‌های انرژی، اهم فعالیت‌های مؤثر در زمینه ثبت رکوردهای اخیر در مدیریت انرژی سیالات و نت و پشتیبانی عبارت‌اند از:

1- تأمین پایدار کمی و کیفی انرژی، آب و سیالات گازی موردنیاز خطوط تولید، مخصوصاً تأمین انرژی الکتریکی با توجه به محدودیت‌های برق اعمال‌شده از طریق انجام رایزنی‌ها بسیار در جهت کاهش میزان و مدت محدودیت برق با رعایت تعامل و ملاحظات همه‌جانبه؛ 2- انجام به‌موقع و کیفی تعمیرات و بازرسی خطوط تولیدی، قطعات و تجهیزات همچنین تأمین نیروی متخصص در جهت انجام فعالیت‌های تخصصی شات‌دانی و اضطراری به‌ویژه جهت توقفات پیش‌بینی‌نشده، در زمان‌های محدودیت برق؛ 3- تأمین مکانیسم‌های موردنیاز خطوط تولید جهت انجام فعالیت‌های بهره‌برداری و تعمیراتی متناسب با درخواست‌های واحدهای تولیدی و پشتیبانی.

لینک کوتاه: https://miningandsteel.com/n/42995
آخرین خبرها