به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: پروژههای قراردادی شرکت ملی صنایع مس ایران با دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و دانش بنیان از نظر کمی بیش از دو و نیم برابر و به لحاظ کیفی به سطح قابل قبولی ارتقاء یافته است.
این شرکت با ایجاد یک اکوسیستم قوی و مبتنی بر همکاری با دانشگاهها و مراکز دانشبنیان موفق شده است پروژههای تحقیقاتی خود را بیش از 2.5 برابر افزایش دهد.
در این اکوسیستم، مشکلات و چالشهای موجود در فرآیند تولید به عنوان فرصتهایی برای نوآوری در نظر گرفته شده و به دانشگاهها و مراکز دانش بنیان منتقل میشوند. این رویکرد منجر به توسعه راهکارهای نوآورانه و بهبود مستمر فرآیندهای تولید شده است.
بدین ترتیب که عارضهها و مشکلات از طریق واحدهای تحقیق و توسعه پس از تبدیل به تقاضا به دانشگاهها و مراکز دانش بنیان جهت حل مسئله ارسال میشود. این اکوسیستم موجب ارتقای بهرهوری و ارزش افزوده و بهینهسازی فرآیندهای تولید شده است.
در این میان پروژههایی که از جنس نوع آوری هستند توسط مرکز نوآوری نسبت به ارتقاء سطح فناوری آنها اقدام و سپس جهت جذب سرمایهگذار به صندوق cvc تحویل میشود. اکثر این پروژهها پتانسیل بهبود و اجرا در خط تولید را خواهند داشت. در حال حاضر، مجموع پروژههای اجرا شده و در دست اقدام در شش ماهه اول سال 1403 حدود 116 پروژه است.
فعالیتهای تحقیقاتی بر اساس پروژهها و تکنولوژیهای صنایع مختلف در شش بخش تحقیقات معدنی، فرآوری مواد، هیدرومتالورژی، پیرومتالورژی، آب و محیط زیست و فنی و مهندسی، با همکاری دانشگاهها و شبکههای دانشبنیان کشور، در قالب طرحهای پژوهشی داخلی، دانشجویی، قراردادی و خدمات مشاورهای انجام میشود.
در حال حاضر، تحقیق و توسعه در مجتمعهای تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران شامل سرچشمه، شهربابک و سونگون از دستاوردهای قابل توجهی در بهبود روند پروژههای مختلف در خط تولید برخوردار بوده است و امید میرود با یکپارچهسازی این پروژهها، موفقیتهای بیشتری حاصل شود.