به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: بررسی آمارها نشان میدهد که صادرات محصولات شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۹۲ هزار و ۴۴۴ تن رسید. در سال ۱۴۰۱، مجموع صادرات این شرکت به یک میلیون و ۴۰۱ هزار و ۲۰۷ تن رسید. در این سال، مصوبه عوارض صادراتی و در ادامه رکود در بازار جهانی فولاد باعث ایجاد مانع در مسیر صادرات فولاد این شرکت شد؛ با این وجود، فولاد خوزستان همچنان حجم قابل توجهی از محصولات خود را به بازارهای خارجی صادر کرد.
صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ نیز به یک میلیون و ۲۹۸ هزار و ۱۶۷ تن رسید و در نهایت در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۹۹۷ هزار و ۷۲۲ تن رسید. طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، فولاد خوزستان با محدودیت های شدید انرژی روبرو بود و این محدودیتها به تنهایی در سال ۱۴۰۳ باعث از دست رفتن ۹۸۰ هزار تن از تولید فولاد این شرکت شد. در کنار این چالش بزرگ داخلی، قیمتها در بازار جهانی فولاد نیز وضعیت مناسبی نداشت. علیرغم این مشکلات بزرگ، فولاد خوزستان همچنان در عرصه صادرات در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ عملکرد موفقی داشت.
در مجموع طی چهار سال گذشته، فولاد خوزستان توانست ۵ میلیون و ۷۸۹ هزار و ۵۴۰ تن از محصولات خود را به بازارهای جهانی صادر کند؛ رقمی که با وجود فشار تحریم ها، بحران انرژی و رکود در بازار جهانی فولاد و شکاف قیمتی بزرگ ارز آزاد و نیمایی، موفقیتی چشمگیر محسوب میشود.
محدودیت های انرژی و قطعی برق و گاز، در سالهای اخیر فشار زیادی به واحدهای تولیدی وارد کرده است. فولاد خوزستان طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تن از تولید فولاد خود را به دلیل این محدودیت ها از دست داد. با این حال، این شرکت با مدیریت منابع و برنامهریزی دقیق موفق شد روند صادرات خود را حفظ کند و همچنان پیشتاز بازار صادراتی ایران باشد.
صادرات محصولات فولاد خوزستان به ۲۸ کشور دنیا، نشاندهنده قدرت بالای این شرکت در حفظ و توسعه بازارهای بین المللی است. فولاد خوزستان با درخشش در بازارهای صادراتی، علاوه بر تثبیت جایگاه خود در بازار جهانی فولاد، نقش پررنگی در تأمین نیازهای ارزی اقتصاد ایران نیز داشته است.