15394 1403/12/07 - 14:12 سیامک راشت نیا

مدیر عامل تاصیکو در سومین سمینار اکتشاف و ماده معدنی مطرح کرد؛

هزینه‌ های اکتشاف در ایران حدود سه برابر میانگین جهانی است

سومین کنفرانس تخصصی اکتشاف ذخایر معدنی، با موضوع “چالش ها و فرصت های اکتشاف ذخایر معدنی؛ سرمایه گذاری، فناوری و نیروی انسانی” ششم اسفندماه ۱۴۰۳ در محل هتل پارسیان استقلال تهران برگزار شد.

هزینه‌ های اکتشاف در ایران حدود سه برابر میانگین جهانی است

به گزارش پیام آوران معدن و فولاد: شرکت اکتشاف و حفاری صدرتامین از جمله شرکت‌های تابعه هلدینگ صدرتامین (تاصیکو)، هلدینگ معدنی شستا، از جمله اسپانسرهای این همایش اکتشافی بود.

در این رویداد علیرضا سیاسی راد مدیر عامل هلدینگ صدرتامین که از سخنرانان اصلی این کنفرانس بود با تأکید بر اهمیت منابع طبیعی کشور ایران، به چالش‌های پیش روی بخش معدن و اکتشاف اشاره کرد و افزود: کشور ما یکی از پنج کشور برتر جهان به لحاظ ارزش منابع طبیعی است، اما متأسفانه سرمایه‌گذاری لازم برای رشد و توسعه این منابع صورت نگرفته است. این عدم سرمایه‌گذاری، اقتصاد معدن کشور را از امکان رقابت با کشورهای پیشرو معدنی دور کرده است.

سیاسی راد اظهار داشت: بخش اکتشاف به عنوان یکی از حیاتی‌ ترین حلقه‌های زنجیره ارزش معدن، مورد توجه شرکت‌های بزرگ معدنی در سطح جهانی قرار دارد.

وی با اشاره به آمار سال 2022 گفت:40 شرکت برتر صنعت معدن در این حوزه و در سال 2022 مجموعاً حدود 943 میلیارد دلار درآمد داشته‌اند، در حالی که هزینه‌ های اکتشافی در برخی از مناطق و کشورهای سرآمد این حوزه همانند آمریکای لاتین 3.5 میلیارد دلار، کانادا 3 میلیارد دلار، استرالیا 2.8 میلیارد دلار و آمریکا 2 میلیارد دلار بوده و قابل توجه است که هزینه اکتشاف در کشور ما به طور تقریبی 300 میلیون دلار بوده است.

وی همچنین به تمرکز عمده هزینه‌ های اکتشافی در حوزه‌های طلا و مس اشاره کرد و افزود: این دو بخش بیش از 70 درصد از هزینه‌های اکتشاف را به خود اختصاص داده‌اند، همچنین هزینه تمام شده اکتشاف در کشور به نسبت جهان بالاست.

قابل توجه است که متوسط جهانی هزینه‌های اکتشاف به ازای هر تن ماده معدنی بین 3 تا 5 دلار، در کشورهای پیشرو نظیر استرالیا 2.5 دلار و در ایران حدود 10 دلار است.

مدیرعامل هلدینگ صدرتامین در ادامه اظهار داشت: این موضوع تا حد زیادی به عدم توسعه شرکت‌های بزرگ اکتشافی و محدودیت در عمق حفاری در کشور برمی‌گردد. در حالی که عمق حفاری در کشور ما بین 100 تا 300 متر است، متوسط جهانی این معیار به میزان 500 تا 1000 متر و کشورهای پیشرو تا 2000 متر اظهار شده است.

سیاسی راد در پایان آمادگی هلدینگ صدرتامین به همکاری جامع با شرکت‌‌های بزرگ در حوزه اکتشاف را اعلام کرد و افزود که برای افزایش سرمایه در بخش اکتشاف و ورود قوی‌تر به حوزه فناوری‌ های معدن، توسعه شرکت‌های بزرگ اکتشافی امری ضروری است.

این کنفرانس به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های موجود در صنعت معدن و اکتشاف در ایران پرداخته و به جوانب مختلف راه‌های برون‌رفت از شرایط فعلی توجه ویژه‌ای داشته است.

لینک کوتاه:
آخرین خبرها